Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ως εδώ και μη παρέκει!Ανοιχτή Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ της Π.Α.Σ.Α. Αθήνας!

Όπως σας  είναι γνωστό , η φύση της αποστολή  της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων  είναι να λαμβάνει μέτρα τάξης σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ,πορείες γήπεδα, φύλαξη στόχων κτλ . Οι ΔΙ.ΜΕ.Τ. είναι οι δ/ριες που χρησιμοποιούνται στην αρχή των εκδηλώσεων-διαδηλώσεων και αν  αυτές γίνονται ταραχώδεις τότε καλείται η Υ.Α.Τ.  για να προστατεύσει όχι μόνο τις ΔΙ.ΜΕ.Τ. αλλά και τις άλλες Αστυνομικές δυνάμεις, τα αγαθά, την συνταγματική τάξη, τις αστικές ελευθερίες και την περιουσία των πολιτών.

Για να μπορούν όμως οι δ/ριες να αντεπεξέλθουν σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει η δύναμη τους  να είναι αυτή που προβλέπεται από το οργανόγραμμα και το Π.Δ ίδρυσης της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ.
Αν η δύναμη των δ/ριων δεν είναι αυτή που προβλέπετε, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των αστυνομικών  αλλά και των πολιτών. Επίσης δεν είναι δυνατόν οι δ/ριες με την δύναμη που έχουν αυτή την στιγμή, να προστατεύουν  τα κυβερνητικά κτίρια. 
Αρκετές φορές έως σήμερα έχουμε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για  την αποψίλωση που έχουν υποστεί οι δ/ριες αλλά και  τους κίνδυνους που εγκυμονούν όταν επιχειρούν με μειωμένη  δύναμη. Πέραν των κινδύνων που ελοχεύουν για την ακεραιότητα των πολιτών, απογυμνώνεται και η εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ικανού θεσμικού φορέα από το συνταγματικό μας χάρτη, να προασπίσει τις αστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

Αναφορικά τώρα με το θέμα που προέκυψε χθες  στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ έξω από τα Λουλουδάδικα επί της Β Σοφίας, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα  για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι  της Υ.Μ.Ε.Τ. και  Υ.Α.Τ. να  δεχτούν άδικη, απρόκλητη και βάναυση επίθεση σας  γνωρίζουμε τα εξής :

Η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι Αστυνομικοί  επί της Β Σοφίας  στις 8-1-2016 από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ,  οι οποίοι διαμαρτύρονταν εναντία στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό  τεσσάρων συναδέλφων μας.  
 Την στιγμή που εντάθηκε η κρίση, υπήρχαν στα Λουλουδάδικα δύο μόνο διμοιρίες. Μία δ/ρια της ΥΜΕΤ των 9 αστυνομικών και μία δ/ρια της ΥΑΤ των 14 ατόμων.

 Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές, που επιδίωκαν να διασπάσουν τον φραγμό και να βρεθούν έξω από το μέγαρο Μαξίμου.

Ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν πολύ μεγάλος και ενώ από πολύ νωρίς τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν δείξει ακτιβιστικές προθέσεις  δεν ελήφθησαν τα σωστά μέτρα με τις ανάλογες δυνάμεις, ένεκα και της πολυδιάσπασης των δ/ριων αλλά και των πολλών στόχων που φυλάνε.  
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες  επιτρέπεται στις αστυνομικές δυνάμεις να αμύνονται χρησιμοποιώντας τα δημόσια υλικά που τους έχει παραχωρήσει η πολιτεία,  όταν δέχονται απρόκλητες και σφοδρές επιθέσεις.

Ο τραυματισμός των αστυνομικών προήλθε από την παράνομη εντολή που δόθηκε,  να μην χρησιμοποιηθούν τα  προβλεπόμενα νόμιμα  δημόσια είδη τα οποία χρησιμοποιούνται σε περίπτωση εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές.
 Χθες όπως συνήθως συμβαίνει, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ  διέταξε ΕΔΕ μετακινώντας έτσι  τις ευθύνες που έχει η ίδια, στους συναδέλφους της ΔΑΕ οι οποίοι αφού ξυλοκοπήθηκαν, όπως πάει, κινδυνεύουν να ελεγχθούν και πειθαρχικά,  διαδραματίζοντας για πολλοστή φορά  τον άχαρο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου .

Ήλθε η ώρα όλοι να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!



1.Χάχαλης Βαλάντης Μελος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

2.Φώτης Βασίλειος  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

3.Καραγιαννόπουλος Δημήτριος Μελος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

4.Ψαλλίδας Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ