Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

   Στις 22, 23 & 24 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, 28 Απριλίου 2015, με φροντίδα και σχετική πρόσκληση του πλειοψηφούντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. ΠΑΔΙΩΤΗ Δημήτρη συνήλθαν τα εκλεγέντα μέλη του νέου Δ.Σ. προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η σταυροδοσία της Α.Σ.Π.Α.

Αποτελέσματα σταυροδοσίας της .Α.Σ.Π.Α. για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Εκλέγονται οι 6 πρώτοι
1)ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος 804
2)ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος 644
3)ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος 576
4)ΔΟΛΜΑΣ Χρήστος 440
5)ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος 423
6)ΜΑΖΝΕΪΚΟΣ Ιωάννης 370

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

3066 ψηφοφόροι,61 αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.!Η Θεσσαλονίκη πιο δυνατή από ποτέ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι με την ψήφο τους και την μαζική συμμετοχή τους κατάφεραν να εκλέξουν 61 αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.! Μία εκλογική διαδικασία μέσα από την οποία η Θεσσαλονίκη βγήκε πιο δυνατή από ποτέ.Μια διαδικασία η οποία απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι οι αστυνομικοί χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα,το οποίο θα φανεί αντάξιο των περιστάσεων.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αρχιφύλακας ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ Θεόδωρος Υποψήφιος με την Α.Σ.Π.Α.

Υποψήφιος συνδικαλιστής για τις εκλογές της Αστυνομίας που θα γίνουν στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου και στις 24 Απριλίου στην Δ.Α.Ε.Θ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ Θεόδωρος!Υπηρετώ στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης από 01-02-1996.Έχω υπηρετήσει και σε άλλες υπηρεσίες όπως Α.Τ.Σίνδου και στην Δ.Α.Ε.Θ. !Όλα τα χρόνια ήμουν μάχιμος και κατεβαίνω για πρώτη φορά υποψήφιος γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα ,τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι.

Να φας το φαγητό σου αλλιώς θα σε πάρει η Αστυνομία!Εξαιρετικό Άρθρο-πρόταση του ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗ Ιωάννη!

Κύριε Υπουργέ/καθηγητά, όπως αρέσκεστε να σας προσφωνούν.
Κύριε Αρχηγέ ΕΛ.ΑΣ.
Σημειωτέον σας έχω επιτεθεί φραστικά, νυν κύριε Αρχηγέ, σε συγκέντρωση προσωπικού Δ.Α.Ε.Θ./Υ.Α.Τ., μετά την ένοπλη επίθεση σε συνάδελφο της Υ.Α.Τ. στις Σκουριές  Χαλκιδικής.

Ήρθε η ώρα των πραγματικών συναδέλφων!Ήρθε η ώρα της ΑΣΠΑ!!

Η ΑΣΠΑ είναι η μόνη αδιαίρετη και αδιάσπαστη ομάδα.Γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες και τα αξιώματα αλλά το καλό των συναδέλφων. 

Η ΑΣΠΑ αποτελείται στην πλειονότητα από μάχιμους συναδέλφους και όχι από Αξιωματικούς που διοικούν και δεν διεκδικούν. Αυτοί ζητάνε να εμπιστευτούμε το εργασιακό μας μέλλον στα χέρια τους!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Συνδικαλιστικός “κανιβαλισμός” στην Θεσσαλονίκη .…

Αγαπητοί Συνάδελφοι Συναδέλφισσες χαίρετε.
Καταρχήν θα ήθελα να  εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου προς όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.
Οι άγιες ημέρες του Πάσχα καθώς επίσης και το Άγιο φως πιστεύω να φώτισαν τις ψυχές και τις καρδιές όλων σε τούτες τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε.
Μέχρι τις εκλογές είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου αλλά και στους συναδέλφους που με γνωρίζουν να μην αρθρογραφήσω για ευνόητους λόγους.
Παρ’ όλα αυτά όμως τα γεγονότα που συμβαίνουν το

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συνοδεία συμβούλου Υπουργού της Κυβέρνησης εμφανίστηκαν ΣΚΑΥ – ΑΣΠΙΔΑ – Δύναμη Αναγέννησης. Αναβρασμός στους συναδέλφους


Η ΑΣΠΑ συγκεντρώθηκε σήμερα στη ΔΑΕΘ για να παρακολουθήσει την συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης μας κ. Δημήτρη ΠΑΔΙΩΤΗ και ενός υποψηφίου άλλης παράταξης ο οποίος είχε προκαλέσει τον κ. Πρόεδρο για τη συνάντηση αυτή.
Τον υποψήφιο συνόδευαν και μέλη της παράταξης «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΣΚΑΥ - Δύναμη Αναγέννησης - ΑΣΠΙΔΑ» που συμπράξανε για να δώσουν όπως λένε νέα πνοή στον συνδικαλισμό! Η νέα πνοή που φέρανε μαζί τους ήταν ένας σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης  για να μιλήσει στους συναδέλφους!!!!

Εκδήλωση της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για το βιβλίο Ανθρωποφύλακες του Περικλή ΚΟΡΟΒΕΣΗ!


Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Για την ασφάλεια μου,για τα δικαιώματά μου ,δεν μένω αδρανής,διεκδικώ το μέλλον μου....Ψηφίζω Α.Σ.Π.Α.



Γιατί θα Ξαναψηφίσω την Α.Σ.Π.Α…

-Γιατί η ΑΣΠΑ διοίκησε τα τρία τελευταία χρόνια το Σωματείο, με σκληρή και εκ των έσω αντιπολίτευση και ως απάντηση σε όσους την πολέμησαν προτάσσει το μεγάλο και σημαντικό έργο της και μόνο.
-Γιατί δεν μείναμε στα λόγια και καταθέσαμε 2 μηνύσεις για καταστρατήγηση ωραρίου, 1 για έκθεση σε κίνδυνο και 1 για τις συνθήκες υγιεινής και κράτησης στα αστυνομικά κρατητήρια στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. 
-Γιατί έχουμε παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Α.Σ.Π.Α. Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους……

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Π.Α.) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ιδρύθηκε ως πρωτοβουλία - συνδυασμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2011.
Μέλη της πρωτοβουλίας μπορούν να γίνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ, ανεξαρτήτου βαθμού και Υπηρεσίας και έχουν ως μοναδικό τους στόχο την βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των Αστυνομικών.

Παύση της κλήτευσης μαρτύρων αστυνομικών και της διαθεσιμότητας αν δεν παρέλθει 15μερο από την απόδραση κρατουμένων προτείνει η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Το υπό συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ' τύπου και άλλες διατάξεις», επιχειρεί να ρυθμίσει θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου.

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η συμμαχία που ονομάστηκε ενότητα!Η απάντηση της Α.Σ.Π.Α. για το ενιαίο ψηφοδέλτιο

Στις μέρες μας η ενότητα είναι μία λέξη την οποία  όλοι προσπαθούν να κάνουν σημαία τους,να την καπηλευτούν και να αποδείξουν  ότι κάτι καινούριο γεννιέται και ξεπροβάλει ,αλλά όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει  η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ.Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και κάποιοι συνδικαλιστές μας, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι υπερασπιστές αυτής.Δυστυχώς όμως,δεν υπάρχει ενότητα αλά καρτ  να την επικαλούμαστε όποτε θέλουμε και όποτε μας συμφέρει. 

Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από αύριο (08.04.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Εξιλαστήριο θύμα και πάλι τα ΜΑΤ στις Σκουριές.Να αναλάβει τώρα η Κυβέρνηση τις ευθύνες της.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις Σκουριές Χαλκιδικής,  και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους  εργαζόμενους  στα ορυχεία και κατοίκους της περιοχής που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σταματήστε την στοχοποίηση των Αστυνομικών του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας!Άρθρο του ΗΛΙΑΔΗ Αθανάσιου!

Μετά λύπης μου έμαθα ότι εκλεγμένοι συνδικαλιστές προσπάθησαν να στοχοποιήσουν όλους εμάς που υπηρετούμε στο επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας με το πρόσχημα ότι  δεν συμμετέχουμε στα μέτρα τάξης  και ότι θα πρέπει να μας τοποθετήσουν σκοπούς στα αστυνομικά καταστήματα.Είναι οι ίδιοι βέβαια που είχαν αυτοπροταθεί για το θεαθήναι , να κάνουν τους σκοπούς και τους αξιωματικούς υπηρεσίας για να βοηθήσουν τους συναδέλφους που υπηρετούν στην πολύπαθη Διεύθυνση Αστυνομίας να πάρουν τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις , αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ και πουθενά.

Μετά από 2 χρόνια προσπάθειας εγκρίθηκε το κονδύλιο για την απομάκρυνση του αμίαντου από το Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από προσπάθειες που ξεκίνησαν προ διετίας και συνεχείς πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς ,εγκρίθηκε το  κονδύλιο  ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες για την απομάκρυνση του αμίαντου από το Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Για μια Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του πολίτη χωρίς ιδεοληψίες

 Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση, οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την έκπληξή τους για το θόρυβο που έχει προκληθεί, δεδομένου ότι τα αναφερόμενα από αυτόν, εδράζονται στις εύλογες απορίες των πολιτών, αλλά και των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και τη διασφάλιση των υπέρτατων αγαθών του πολίτη, χωρίς διακρίσεις και προαπαιτούμενα.

''ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ"!Άρθρο του ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗ Ιωάννη


Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που πολλοί επικαλούνται τα γνωμικά τους ήταν πολύ σοφοί.


Σήμερα, καταρτίστηκαν και κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες εκλογές. Κάποιοι ,θεώρησαν πως αντέγραψαν εμάς και το μυστικό της επιτυχίας μας στις προηγούμενες εκλογές και κατέβασαν ψηφοδέλτιο με μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων.Δεν ήξεραν όμως πως η γενεσιουργός αιτία της νίκης μας δεν ήταν στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα των υποψηφίων. Το να κατεβάσω την γυναίκα μου,τον αδερφό μου , την κουμπάρα μου  

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δικυκλιστές της Αστυνομίας (ΖΗΤΑ,,ΔΙΑΣ,Τροχαία) ίσως η πιο αδικημένη κατηγορία μάχιμου προσωπικού.Άρθρο του ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρου

Δικυκλιστές της Αστυνομίας (ΖΗΤΑ,ΔΙΑΣ,Τροχαία) ίσως η πιο αδικημένη κατηγορία μάχιμου προσωπικού.
Δουλεύουμε υπό αντίξοες συνθήκες ζέστη, κρύο, βροχή εκτεθειμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλους τους κινδύνους του επαγγέλματος μας.Άπαντες γνωρίζουν τον μεγάλο αριθμό θανόντων και τραυματιών δικυκλιστών από τροχαία ατυχήματα και ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς.