Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι προτάσεις της επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ. για τον κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών


Αποτέλεσμα εικόνας για μεταθεσεισ ελασ1. Κατάργηση της δικαστικής συμπαράστασης για την επιμέλεια ενηλίκου και περιορισμό μόνο στα μέλη της ιδίας οικογένειας, καθώς και για την επιμέλεια ανηλίκων.


2. Περιορισμός των αμοιβαίων μεταθέσεων που παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό κάθε χρόνο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιες από αυτές γίνονται με οικονομικό αντάλλαγμα.

3. Τροποποίηση διατάξεων με ευεργετήματα που αξιοποιούνται όπως οι εικονικοί γάμοι και τα διαζύγια. Στην περίπτωση δε που γίνεται χρήση, να διακόπτεται η μετάθεση αυτόματα στην  περίπτωση διαζευκτηρίου.

4. Περιορισμός στις συχνές αλλαγές της δήλωσης του τόπου συμφερόντων, με επιδίωξη της συγκέντρωση επιπλέον μορίων, ενώ υπό συζήτηση τίθεται η μοριοδότηση κάποιων υπηρεσιών της Αττικής.

5. Πρόταση για κατάργηση της κατ' εξαίρεση μετακίνησης των αστυνομικών που υπηρετούν στους αδιάφθορους συτο τόπο και στην υπηρεσία που επιθυμούν, με προϋπόθεση της τροποποποίηση του σχετικού νόμου. Θυμίζουμε ότι υπήρξε σχετική πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ.

6. Αύξηση από 1 χρόνο σε 3 έτη της υποχρεωτικής παραμονής των νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων και υπαστυνόμων στις μάχιμες υπηρεσίες πρώτης τοποθέτησης.

7. Αξιολογείται πρίταδη της ΠΟΑΞΙΑ ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν από 5 χρόνια και πάνω σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, ν' αποκτούν δικαίωμα μετάθεσης σε τόπο και υπηρεσία επιλογής, αλλά με ποσόστωση, ώστε να μην αναφανεί κίνδυνος αποστέωσης των υπηρεσιών.

8. Άμεση κάλυψη και μάιστα κατά προτεραιότητα των κενών από την προαγωγή μετά από εσωτερικούς διαγωνισμούς των αρχιφυλάκων.

9. Συγκρότηση επιτροπής για την σύνταξη κώδικα μεταθέσεων των ειδικών φρουρών.

ΠΗΓΗ:www.bloko.gr