Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Αστυνομία παρών όλοι οι άλλοι απών!


Πριν λίγο γυρίσαμε μετά από 13 ώρες συνεχόμενης εργασίας, ορθοστασίας και έντασης από την Ειδομένη.Κάποιες άλλες διμοιρίες που ανέλαβαν από 9 το πρωί είναι ακόμα εκεί.Σε κάποιες άλλες έγινε πριν λίγο ανάκληση για να μεταβούν και να ενισχύσουν το σημείο.Διμοιρίες από Χαλκιδική,Δράμα,Πιερία,Καβάλα,Γιάννενα,Πέλλα.Εκατοντάδες συνάδελφοι από την τοπική Διεύθυνση.
Χιλιάδες ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες κατατρεγμένοι από τις χώρες τους,να συνωστίζονται με νεογέννητα μωρά στις αγκαλιές τους για να περάσουν τα σύνορα.
Εικόνες και καταστάσεις πραγματικά δύσκολες που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να αντιληφθείς μέσα από ένα γραφείο βλέποντας απλά την εικόνα της τηλεόρασης.
Και οι πραγματικά υπεύθυνοι λάμπουν δια της απουσίας τους.Κυβέρνηση,ύπατη αρμοστεία,ΜΚΟ όλοι απών.

Μόνες τους οι διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Θ. μαζί με τον Υποστράτηγο Κεντρικής Μακεδονίας, τον Διοικητή της Υ.Α.Τ. και τους συναδέλφους των όμορων Νομών να προσπαθούν να δώσουν λύση σε ένα τόσο λεπτό εθνικό ζήτημα, με τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής κοινότητας στραμμένα πάνω τους.
Συγχαρητήρια σε όλους που ανταποκρίθηκαν επάξια σε μία τόσο μεγάλη πρόκληση, γνωρίζοντας ότι η παραμικρή λανθασμένη κίνηση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για πολλούς.
Χίλια μπράβο στους συναδέλφους της Δ.Α.Ε.Θ. που απέδειξαν για ακόμη μία φορά τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει.Το ότι πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ευαισθησίες,όσο και αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους που θέλουν να μας παρουσιάζουν ως άβουλα όντα που επιζητούμε την βία.
Υ.Γ.Ελπίζω, κάποια στιγμή η Πολιτική Ηγεσία να αναγνωρίσει έστω ηθικά την διαχρονική προσφορά μας και να μην μας στοχοποιεί και να μας απαξιώνει με τα λεγόμενά της.
Ελπίζω,και η ίδια μας η Διεύθυνση να αντιληφθεί όλα όσα καθημερινά προσφέρουν οι άνδρες της Δ.Α.Ε.Θ. και να μην δέχεται σιωπηλά τις παράλογες απαιτήσεις κάποιων....

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος 
Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.