Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε!Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση των ελεύθερων αστικών μετακινήσεων.

                              Θεσσαλονίκη, 2 Δεκεμβρίου 2015

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ενώνει την φωνή της με αυτή των Αστυνομικών της Αττικής και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τον νέο εμπαιγμό της Κυβέρνησης εις βάρος μας με την κατάργηση των ελεύθερων  αστικών μετακινήσεων.

  Ο Έλληνας Αστυνομικός την τελευταία πενταετία μέσω των μνημονιακών δεσμεύσεων όλων των Κυβερνήσεων έχει δεχτεί τις πιο επώδυνες μειώσεις στο μισθό του συγκριτικά με κάθε άλλο επαγγελματικό κλάδο. Η απόφαση για τερμάτιση των ελεύθερων μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στον οικονομικό προϋπολογισμό των Αστυνομικών, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς ότιοι ειδικές συνθήκες και τα πολλά μέτρα τάξης υποχρεώνουν τους συναδέλφους να μετακινούνται καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση που υπηρετούν.
   Η ετήσια σύμβαση για τις ελεύθερες μετακινήσεις δεν υπογράφεται εν είδει χάρης της Πολιτείας έναντι των Αστυνομικών αλλά λόγω των υπηρεσιών που παρέχουν στους εν λόγω Οργανισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείται περιττή αυτή η σύμβαση, θα πρέπει να βάλουμε «στο μικροσκόπιο» τα ποσά που χάνει η Ελληνική Αστυνομία από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και να ορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εισπράττει επιτέλους τα οφειλόμενα χρήματα από τους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών.
   Το συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και κάθε Αστυνομικός δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σ’ αυτήν την τεράστια αδικία. Απ’ όπου κι αν υπαγορεύτηκε αυτή η απόφαση δεν πρέπει να μας βρει αδρανείς και ηττοπαθείς. Μέχρι σήμερα ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνες και δεν θα αφήσουμε θεμελιώδη δικαιώματά μας να χαθούν σε μια νύχτα. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε!  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6976518061                                                             6932649076