Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας στην μνήμη του συναδέλφου Νεκτάριου Πράσατζη

Θεσσαλονίκη, 15 Οκτωβρίου 2015
 
  Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ο φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης στην μνήμη του Υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Πράσατζη που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες Αστυνομικοί και συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ.

  Στον αγώνα συμμετείχαν από τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, οι διακεκριμένοι αθλητές Γιάννης Γιαννούλης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιάννης Σιούτης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Νίκος Κούβελας, Ντούσαν Βούκσεβιτς, Μιχάλης Κακιούζης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, που χάρισαν τόσες επιτυχίες στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος, υπό  την καθοδήγηση του κορυφαίου προπονητή και Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Ιωαννίδη, και το παράρτημα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Βορείου Ελλάδος. Ο αγώνας έληξε με τελικό σκορ 69-45 υπέρ της ομάδας των Βετεράνων.
  Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καραϊβάζ, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.  
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
  Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Μωυσίδης.
  Οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη και κ. Αντώνης Γρέγος.
  Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.
  Ο Α’ Βοηθός Γενικού Αστυν. Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Τυριακίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Μπουραζάνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βάκρινος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Αστυνομική Διευθύντρια κα Αικατερίνη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θεολόγος Τσακίρης, και ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Μάλαμας.
  Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Ζάχαρης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος ε.α. κ. Θέμης Χαρίσης, ο εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κα Αικατερτίνη Κούτρη – Ταχματζίδη, ο εκπρόσωπος του Κόμματος «Τελεία» κ. Ιωάννης Γκουσμπουνάρης, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος Κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
  Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Κώστας Μαλλικόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος ε.α. κ. Δημήτριος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.)  κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Χριστόδουλος Χριστοδουλής, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών κ. Γιώργος Ζάχαρης, ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Αποστόλου και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης κ. Φώτιος Φούντζηλας.
  Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης διακοπής του αγώνα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους συμμετείχαν και στήριξαν την πραγματοποίηση του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Μελπομένη Πράσατζη και η κόρη του, βράβευσαν την ομάδα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.
  Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Βασίλειος ΜΩΥΣΙΔΗΣ βράβευσε την ομάδα του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών.
  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος ΠΑΔΙΩΤΗΣ βράβευσε τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου «MAKEDONIA PALACE» κ. Γιώργο Σπυρόπουλο για την στήριξη που προσέφερε στην εκδήλωση.
  Ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης κ. Μιλτιάδης ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ βράβευσε το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ κ. Ευάγγελο Ντινόπουλο για τη διάθεση του γηπέδου.
  Ο προπονητής και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Ιωαννίδης βράβευσε τους διαιτητές του αγώνα κ. Δημήτρη Κασαπίδη, κ. Χρήστο Πολυχρονιάδη και κ. Στέλιο Συμεωνίδη για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
  Ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε φιλανθρωπική εκδήλωση από κάποιο Σωματείο Αστυνομικών για την οικονομική στήριξη θανόντος συναδέλφου μας και η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από όλους τους τοπικούς φορείς και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  Το Προεδρείο της Ένωσής μας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο, και όσους παρευρέθηκαν στον αγώνα. Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να συνεχίσει τις δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς σε όσους Αστυνομικούς έχουν ανάγκη και στις οικογένειες αυτών.



Είναι χρέος μας να θυμόμαστε τους συναδέλφους μας που «έφυγαν» νωρίς.
Δεν ξεχνάμε, τιμάμε του ήρωες μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6976518061                                                             6932649076