Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Επιστολή ενημέρωσης και παροχής στοιχείων στην Πρόεδρο της EuroCOP για το ασφαλιστικό μας

Αθήνα 06 Αυγούστου 2015
  Στην Πρόεδρο της EuroCOP κα Anna NELBERG απευθύνθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας ενόψει των νομοθετικών ρυθμίσεων, βάσει των οποίων προωθούνται, κατ' επιταγήν των δανειστών της χώρας, παράλογες ανατροπές στο ισχύον εργασιακό - ασφαλιστικό πλαίσιο των εργαζομένων της χώρας και συνακόλουθα στην Ελληνική Αστυνομία.

  Αφού ενημερώσαμε για τα διαδραματιζόμενα σε επίπεδο διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς και τα στενά περιθώρια του διαλόγου μας με τους αρμόδιους Φορείς, ζητήσαμε να τεθούν υπόψη μας επικαιροποιημένα στοιχεία για τα ισχύοντα σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες: α) ασφαλιστικά δικαιώματα, β) απώτατα θεσμοθετημένα όρια του εργασιακού βίου των αστυνομικών εν σχέσει με την ηλικία κατάταξής τους και γ) την επικινδυνότητα της εργασίας και πώς αυτή επηρεάζει τις προαναφερόμενες παραμέτρους σε συνδυασμό και με το προσδόκιμο όριο ζωής.
   Επιπρόσθετα, ζητήσαμε να μας αποσταλούν διαθέσιμες πρόσφατες μελέτες – πορίσματα επιστημονικών ερευνών της EuroCop, οι οποίες αφορούν τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η στρεσογόνος αστυνομική εργασία στον ανθρώπινο οργανισμό σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.
ypografes poasy 2015