Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Εικόνες «πολέμου» στην Κω-Αναχώρησαν με C-130 δύο διμοιρίες ΜΑΤ!

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους μετανάστες που καθημερινά καταφτάνουν στα ελληνικά νησιά με τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές να απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να βρει άμεσα μια λύση για το πρόβλημα. 
Μια ημέρα έπειτα από το περιστατικό με τον Αστυνομικό, ο οποίος χαστούκισε έναν μετανάστη στην Κω, νέες εικόνες ντροπής και βίας φτάνουν από το νησί, την ώρα μάλιστα που ο δήμαρχος ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα.
Η νέα ένταση στο νησί ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του νησιού Ανταγόρας.
Ωστόσο, οι μετανάστες δεν δέχονται σήμερα να μπουν στο γήπεδο το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση των αρχών.
Έτσι, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, οι μετανάστες είχαν κλείσει κεντρικό δρόμο της πόλης και παρεμπόδιζαν τη διέλευση οδηγών και πεζών στην περιοχή. 


Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την εξεύρεση λύσεων και μια από αυτές, που υλοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, ήταν η αποστολή στην Κω, δύο διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να επιληφθούν σε άμεσα μέτρα τάξης και περιορισμού των εστιών έντασης.

ΠΗΓΗ: www.bloko.gr