Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δεν θα «δέσει» τελικά στη Θεσσαλονίκη το «Ελ. Βενιζέλος» με τους πρόσφυγες

Δεν έρθει τελικά το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα της Πέμπτης να «δένει» στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της άτυπης σύσκεψης φορέων και αξιωματούχων της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα
χτύπησαν τα τηλέφωνα δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, και ενημερώθηκαν ότι τελικά το πλοίο που μεταφέρει μετανάστες και πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Β.Αιγαίου δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από 2000 πρόσφυγες που επιβαίνουν στο Ελ.Βενιζέλος από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Μυτιλήνη θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά. 
Ωστόσο, οι αρχές της Θεσσαλονίκης δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον ενδεχόμενο ερχομό μεταναστών με ανθρωπιά και οργάνωση χωρίς να διαταράξουν τους ρυθμούς της κοινωνίας. 
Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο Κιλκίς και την Ειδομένη όπου και είναι ο προορισμός των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, στην πλειονότητα τους Σύροι, που αναζητούν την ελευθερία στην Ευρώπη μέσα από τα ελληνικά σύνορα.