Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Οκτώ αστυνομικοί για κάθε τράπεζα!

Την έντονη ανησυχία τους για «ομηρίες» από αγανακτισμένους, απειλές αυτοχειρίας, «εκβιαστικές» παραμονές πολιτών σε τράπεζες για την συνολική εκταμίευση των καταθέσεων τους, ακραίους διαπληκτισμούς, ακτιβιστικές ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες, εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης, στην ενδεχόμενη εκδήλωσή τους.

Έχοντας στην κατοχή τους τη λίστα των υποκαταστημάτων τραπεζών, που θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα, θέτουν σε εφαρμογή τη «σφικτή» περιφρούρησή τους, την παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες πολιτών (ηλικιωμένους, εγκύους, ΑμεΑ κ.ά), ακόμη και μεταφορά στις κατοικίες τους. 
Στο πλαίσιο παροχής βοηθείας δίνεται και δεύτερος αριθμός επικοινωνίας των πολιτών με την αστυνομία, στον αριθμό 11188 του Cyber Alert της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο θα λειτουργήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και θα υποδέχεται καταγγελίες για προβλήματα των πολιτών.

Στα περίπου 100 υποκαταστήματα τραπεζών που θα ανοίξουν στην Αττική, προβλέπεται η μόνιμη παρουσία 8 αστυνομικών έξω από το καθένα. Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης, τέσσερις αστυνομικοί μιας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και δύο αστυνομικοί πεζών περιπολιών.
Σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., 125 περιπολικά της Άμεσης Δράσης θα περιπολούν ανά 8ωρο, 265 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. θα κάνουν το ίδιο από τις 07:00 έως η 01:00 τα ξημερώματα, όπως επίσης 20 ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και 50 περιπολικά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα χρησιμοποιούνται ανά βάρδια όλο το 24ωρο. Εκτός από τα ανοικτά υποκαταστήματα τραπεζών, θα  περιφρουρούνται τα υπόλοιπα 350 κλειστά που βρίσκονται στην Αττική και ακόμη περισσότερο τα περίπου 2.500 μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία είναι εγκαταστημένα στην πρωτεύουσα και θα εξυπηρετούνται οι πολίτες. Παράλληλα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα επιβλέπουν από τον αέρα διάφορες περιοχές της Αττικής.
 Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πέρα από τη διακριτική φύλαξη τραπεζών θα επιφορτιστούν την ασφάλεια μεταφοράς χρημάτων από τα κέντρα διανομής και των ταχυδρομικών διανομέων που μεταφέρουν χρήματα. Εξαιτίας κάποιων πληροφοριών θα υπάρχει και επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων και σούπερ μάρκετ για την αποτροπή τυχόν ακτιβιστικών ενεργειών των γνωστών «Ρομπέν των… σούπερ μάρκετ», που προβαίνουν σε αρπαγή τροφίμων και διανομή τους σε πολίτες στο δρόμο.

ΠΗΓΗ :http://policenet.gr/,http://www.thetoc.gr/