Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημέρα αφιερωμένη στο συνάνθρωπο»!Συγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίματος!

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουνίου 2015
 Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ολοκληρώθηκαν η εθελοντική αιμοδοσία και η παρουσίαση για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
   Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσής μας, και η Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 πράγματι ήταν μια «Ημέρα αφιερωμένη στο συνάνθρωπο».

   Από το πρωί ξεκίνησε η εθελοντική ομαδική αιμοδοσία από κινητή μονάδα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και έληξε νωρίς το μεσημέρι. Από αυτή τη συλλογική προσπάθειασυγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίματος που θα ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ένωσής μας.
   Εν συνεχεία, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Γενικής ξεκίνησε η ενημέρωση των συναδέλφων για τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς στην παροχή πρώτων βοηθειών. Η Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας και οι Διασώστες – εκπαιδευτές Α’ Βοηθειών του ΕΚΑΒ με μια πλήρη και κατατοπιστική παρουσίαση παρέθεσαν βασικούς κανόνες που μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ζωές.
   Επειδή το επάγγελμα του Αστυνομικού ταυτίζεται με την έννοια της προσφοράς, οι πρώτες βοήθειες οφείλουν να είναι προαπαιτούμενη γνώση για όλους μας.
   Τέλος, ευχαριστούμε πρωτίστως όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην αιμοδοσία και παρέστησαν στην ενημέρωση, τον συνάδελφο κ. Διογένη Τσώνη που βοήθησε σημαντικά στον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τονΓενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Βασίλειο ΜΩΥΣΙΔΗγια τη βοήθειά του.
   Η Ένωσή μας δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος