Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το έργο της Α.Σ.Π.Α. απάντηση στις συκοφαντίες και τα ευχολόγια!

Επειδή τις τελευταίες μέρες πολλά λέγονται, γράφονται, και ακόμα περισσότερα θα γραφτούν και θα ακουστούν όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές για την Ε.Α.Υ.Θ., εμείς σαν Α.Σ.Π.Α. δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα πέσουμε στην παγίδα της λασπολογίας και της συκοφαντίας, αλλά θα κάνουμε έναν αγώνα καθαρό και τίμιο.Άλλωστε τα τελευταία τρία χρόνια το έργο που έχουμε προσφέρει σαν Διοίκηση του Σωματείου είναι ο καθρέφτης μας
, και οι δεκάδες δηλώσεις υποψηφιοτήτων συναδέλφων από όλες τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ.  στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
Στην παράταξη μας έχουμε την τιμή να έχουμε πολλούς εκλεγμένους συναδέλφους από την Δ.Α.Ε.Θ., μια από τις πλέον πολύπαθες και μάχιμες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι εργάζονται όλοι κανονικά στις διμοιρίες τους και ασχολούνται ενεργά με την επίλυση των προβλημάτων της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Ωστόσο, μας ξαφνιάζει άρθρο συναδέλφων άλλης συνδικαλιστικής παράταξης οι οποίοι μιλάνε για εκλεγμένους συνδικαλιστές από την Δ.Α.Ε.Θ. οι οποίοι είναι "παπαγαλάκια" και "κολλητοί" της Διοίκησης. Τους προκαλούμε άμεσα να μιλήσουν με ονόματα, ειδάλλως θα θεωρηθεί ότι αποκλειστικός σκοπός της εν λόγω δημοσίευσης είναι η λασπολογία και η συκοφαντία κατά των εκλεγμένων συναδέλφων της Δ.Α.Ε.Θ. για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο, ειδικά από άτομα που από όσο γνωρίζουμε ούτε έξω από την συγκεκριμένη Υπηρεσία δεν έχουν περάσει.
Εμείς σαν Α.Σ.Π.Α. από την πρώτη στιγμή που οι συνάδελφοι μας εξέλεξαν ως προεδρείο της Ε.Α.Υ.Θ. ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στους συναδέλφους της Δ.Α.Ε.Θ. όπως και σε όλους τους συναδέλφους όλων των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που κατέθεσαν δύο  μηνυτήριες αναφορές για καταστρατήγηση ωραρίου των συναδέλφων της Δ.Α.Ε.Θ., συλλέγοντας 200 και πλέον αναφορές παραπόνων των υπηρετούντων στην εν λόγω Υπηρεσία.
Επίσης, καταθέσαμε εκ νέου μηνυτήρια αναφορά για έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων της Δ.Α.Ε.Θ. ύστερα και από  το τραγικό περιστατικό στις Σκουριές Χαλκιδικής με τον πυροβολισμό που δέχθηκε συνάδελφος της Υ.Α.Τ.
Πραγματοποιήσαμε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Δ.Α.Ε.Θ. για να γνωστοποιήσουμε και να αναδείξουμε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπηρετούντες στην Δ.Α.Ε.Θ.
Στηρίζουμε υλικοτεχνικά την συγκεκριμένη Υπηρεσία, όπως και κάθε άλλη Υπηρεσία της Γ.Α.Δ.Θ. 
Αντιδράσαμε άμεσα και αποτελεσματικά στην προσπάθεια αφοπλισμού των διμοιριών της Υ.Α.Τ.
Και δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Κλείνοντας, η Α.Σ.Π.Α. εύχεται καλό προεκλογικό συνδικαλιστικό αγώνα σε όλες τις παρατάξεις, τίμιο και ηθικό, έτσι ώστε να εμπνεύσουμε τους συναδέλφους να προσέλθουν στις κάλπες, και με την ψήφο τους να δυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης.
Πάνω από όλα είμαστε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και στόχος μας είναι η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων μας. 
Σ' αυτήν την προσπάθεια όμως δεν ισχύει το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" γιατί οι ανορθόδοξες τακτικές και επιθέσεις αναδεικνύουν χαρακτήρες και συμπεριφορές. Και αν τέτοια πρόσωπα δεν απομονωθούν σήμερα, είναι επίφοβο το αύριο της Ένωσης.
Το Σωματείο μας, έχει ανάγκη από συνδικαλιστές μάχιμους που εργάζονται και δεν βολεύονται, με ήθος, ευθύτητα, και εμπειρία. 
Και όλα αυτά τα συστατικά αποτελούν την Α.Σ.Π.Α.!

Α.Σ.Π.Α.