Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Je suis Charlie» (Είμαι Charlie)

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2015 Αρ. Ποτ.: 600/9/94
Προς: Tην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα
Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,
Τα αναπάντεχα τραγικά γεγονότα των Παρισίων με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς διατάραξαν το εορταστικό κλίμα των ημερών και προσγείωσαν όλους μας ανώμαλα στην ωμή πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Η ανθρωπότητα, αντιμετωπίζοντας τις δυσπλασίες
του σύγχρονου πολιτισμού αναζητά σταθερή πυξίδα σωτηρίας καθώς η ανθρώπινη ύπαρξη δείχνει να είναι αδύναμη μπροστά τους.
Τούτες τις δύσκολες ώρες που η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος συγκλονίζονται από τη φρίκη του ακραίου φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, θέλουμε κι εμείς ως Έλληνες Αστυνομικοί, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης-σοκ στο περιοδικό Charlie Hebdo, να προσυπογράψουμε τις τρεις λέξεις που έγιναν σύνθημα αλληλεγγύης διεθνώς μετά τη σφαγή. «Je suis Charlie» (Είμαι Charlie).
Το περιοδικό – στόχος των τρομοκρατών μετατράπηκε σε σύμβολο προάσπισης των αρχών της ελευθερίας του Τύπου, της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ωστόσο ότι ανάμεσα στα 12 θύματά τους βρίσκονται και δυο συνάδελφοί μας, ενώ την επομένη ημέρα μια ακόμα συνάδελφος έχασε τη ζωή της σε άλλο αδιευκρίνιστο μέχρι σήμερα συμβάν.
Με την παρούσα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων των θυμάτων και ευχόμαστε οι Γαλλικές αρχές να οδηγήσουν σύντομα στη Δικαιοσύνη τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας.
Τέλος, σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε την επιστολή μας στις συνδικαλιστικές ενώσεις των θυμάτων δημοσιογράφων και αστυνομικών, καταδεικνύοντας την εκ μέρους μας αλληλεγγύη και τον προσήκοντα σεβασμό προς την μνήμη τους.