Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κατάθεση αγωγών από τα μέλη της Ένωσής μας για την Απόφαση ΣτΕ




      Συνάδελφοι,
  Η διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών μέσω αγωγών, εξατομικευμένα, μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας είναι πλέον μονόδρομος. Η Ε.Α.Υ.Θ. θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατάθεσης αγωγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για το ανωτέρω ζήτημα.

    Η Ένωση ήρθε σε συμφωνία το εξειδικευμένο γραφείο του δικηγόρου κ. Θάνου ΧΑΡΙΣΤΟΥ, ο οποίος πρότεινε: α) αμοιβή 32 ευρώ από κάθε συνάδελφο που καλύπτει και την έφεση που θα χρειαστεί ενδεχομένως και β) με την προϋπόθεση ποσοστό 2% επί του επιδικασθέν ποσού έξτρα αμοιβή, όταν θα γίνει η τελεσιδικία της υπόθεσης.
   Εφιστούμε την προσοχή σε όλα τα μέλη μας να κλείσουν τα αυτιά τους σε προτάσεις αγνώστων δικηγόρων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας τους οποίους δεν γνωρίζουμε ούτε ως πρόσωπα ούτε ως επαγγελματίες. Ο δικηγόρος της Ένωσής μας θα είναι στη διάθεση των μελών μας ανά πάσα στιγμή. Όλοι θυμόμαστε στο παρελθόν ότι οι αγωγές που αναλάβανε δικηγόροι εκτός Θεσσαλονίκης ακόμα «αναζητούνται» και δεν γνωρίζουμε την τύχη τους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι συνετό να υποπέσουμε εκ νέου στο ίδιο παράπτωμα.
   Καθόσον, η συγκέντρωση των δικαιολογητικών είναι χρονοβόρα και οι προϊστάμενες Υπηρεσίες δεν δύνανται να μας παράσχουν τα ακριβή χρηματικά ποσά που παρανόμως περικόπηκαν από τις μισθοδοσίες μας, κάθε συνάδελφος πρέπει να εκτυπώσει και να έχει έτοιμα τα εξής έγγραφα:
   1) τα ατομικά σημειώματα αποδοχών του από τον Ιούλιο 2012 έως τον Νοέμβριο 2014. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να κατεβάσουν τα σημειώματααποδοχών τους από την αντίστοιχη εφαρμογή του Police-on-line σε μορφή pdf και να τα εκτυπώσουν ιδιωτικά, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών τους.
   2)   Σύμβαση δικηγορικής εντολής (συμπληρώνεται και κατατίθεται εις διπλούν)
   3)   Εξουσιοδότηση (με θεώρηση του γνησίου υπογραφής)
   4)   Στοιχεία ενάγοντος-μέλους της Ε.Α.Υ.Θ.
    Όλα τα έγγραφα υπογράφονται από το κάθε μέλος σε ένα αντίτυπο, πλην του εγγράφου «σύμβαση δικηγορικής εντολής» που υπογράφεται εις διπλούν.
    Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών από την Ένωσή μας θα ξεκινήσει την 08-01-2015 έως 23-01-2015 στα γραφεία της Ένωσης μας (Αριστοτέλους 12) και στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σας ενημερώνουμε ότι το χρονικό περιθώριο συγκέντρωσης και κατάθεσης των εγγράφων θα τηρηθεί πιστά, καθώς χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για τον υπολογισμό των αναδρομικών για την κάθε αγωγή χωριστά.
   Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα κατεβάζετε και από το site της Ένωσής μας(www.eayth.gr). Οι αγωγές θα γίνονται ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ μόνο από τα μέλη της Ένωσης. Για κάθε απορία ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της Ένωσης 2310525510, στα κινητά τηλέφωνα όλων των συναδέλφων του Δ.Σ. και στο τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου του κ. ΧΑΡΙΣΤΟΥ 2310-553728.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ ΕΔΩ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΔΩ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΔΩ