Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στάσιμη… Άμεση Δράση. Άρθρο του Αστάρα Χριστόφορου

 
 Ζούμε στην εποχή που τα περιπολικά των Α.Τ και Τ.Α. έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, και μέσω αυτών και η αστυνόμευση των περιοχών. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες «υπερβάλλουν εαυτόν» κατά την εργασία τους, επιλαμβανόμενοι σε κάθε είδους περιστατικού, όπως θεωρήσεις γνησίων υπογραφής, μεταγωγές για εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία, μεταφορές κρατουμένων, μεταφορά αλληλογραφίας, κ.ο.κ. Ωστόσο, κάποιοι μη αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, φροντίζουν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.
Από τα τέσσερα πληρώματα (το μέγιστο) της κάθε αλλαγής, τα δύο είναι στάσιμα σε στόχους (!) σε κυλιόμενο ωράριο. Το τρίτο με ειδικές εντολές είναι το μοναδικό που κινείται στο πολεοδομικό συγκρότημα, πλην όμως, καθημερινά διατάσσεται για ενέργειες που απέχουν πολύ, κατά τη γνώμη μου, από την ουσία της αστυνόμευσης. Επιπλέον, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συνδράμει σε οποιοδήποτε περιστατικό εμπλέκονται άλλοι συνάδελφοι.
Κι ενώ όλοι εμείς που εργαζόμαστε σ' αυτή την Υπηρεσία, την κατ' επίφαση πλέον, πιο μάχιμη, θέλουμε να βοηθήσουμε... δεν μας αφήνουν!!! Η Υπηρεσία αυτή, από την αιχμή του δόρατος κατά της εγκληματικότητας, με συνεχείς παραλείψεις και υπερβολές μετέτρεψε τους υπηρετούντες σ’ αυτή σε... σκοπούς στόχων.
Η Αθήνα με πέντε εκατομμύρια κατοίκους στο λεκανοπέδιο έχει περίπου σαράντα  πληρώματα περιπολικών στην κάθε αλλαγή ενώ η Θεσσαλονίκη με τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους στο πολεοδομικό και τους κοντινούς Δήμους, έχει μόνο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης για κάθε αλλαγή. Η αναλογία αυτή είναι παράλογη και επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. Κανείς δεν είναι τόσο αισιόδοξος πλέον ώστε περιμένει την ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, λόγω των φειδωλών μεταθέσεων, αλλά δεν πρέπει με αυτήν την πρόφαση να διαλύσουμε μια από τις σημαντικότερες και μακροβιότερες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., παροπλίζοντάς την.
   Η πόλη μας και οι οικογένειες ΟΛΩΝ μας (και ο νοών, νοείτω) χρειαζόμαστε την Αστυνομία στο πλευρό του πολίτη και όχι στη φύλαξη στόχων για τους οποίους η αναγκαιότητα περιφρούρησής τους, έχει να εξετασθεί κάτι χρόνια...
   Υ.Γ.: Καλά τα κουτάκια και η αριθμολαγνεία, αλλά η ουσία είναι αλλού.

          ΑΣΤΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
       Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                 ΜΕΛΟΣ ΑΣΠΑ