Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μετά από επισταμένη έρευνα Αστυνομικών του Τ. Α. Πλατείας Δημοκρατίας......

Στα ίχνη και κατ΄επέκταση στην αυτόφωρη σύλληψη του δράστη (12) περιπτώσεων αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες, οδήγησε η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οι οποίοι σχημάτισαν για την υπόθεση δικογραφία για «Ληστεία» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». 
Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 40 ετών , ο οποίος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω προ τριημέρου, καθώς προέβη βραδινές ώρες, στην πλατεία Μοριχώβου, σε αρπαγή τσάντας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία περιείχε το
χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, βιβλιάρια Τραπεζών και προσωπικά αντικείμενα της ιδιοκτήτριας. 
Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης χρησιμοποίησε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τον τόπο της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης, κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία αφαίρεσε στις 30-10-2014, από την περιοχή της Άνω Πόλης. 
Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 40χρονος, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, προέβαινε συστηματικά σε αρπαγές τσαντών, προσποριζόμενος παράνομο περιουσιακό όφελος και θέτοντας σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των θυμάτων . 
Συγκεκριμένα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ο δράστης, δρώντας σε διάφορες περιοχές (Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Αμπελόκηπους, Συκιές, Άνω Πόλη, κλπ) διέπραξε επιπρόσθετα: 
 - Τουλάχιστον (2) κλοπές δικύκλων, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα διάπραξης της έκνομης δραστηριότητάς του,      
 - (11) αρπαγές τσαντών, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός εκ των θυμάτων. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr