Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απαιτούμε πλήρη συμμόρφωση και όχι συμψηφισμούς

Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 500/7/36α
Με αφορμή την πρωτοβουλία των 20 βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσουν με σχετική τους πρόταση –τροπολογία από τον Υπουργό Οικονομικών τον συμψηφισμό των αναδρομικών των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις όποιες οφειλές των ένστολων προς το δημόσιο, η Ομοσπονδία μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εύλογες ενστάσεις Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, αιρετών και μη συναδέλφων, επισημαίνει τα εξής:
Η πρωτοβουλία των συγκεκριμένων βουλευτών απέχει παρασάγγας από την ξεκάθαρη θέση του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις γνωστές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καθολική μας απαίτηση είναι η αποκατάσταση της ζημίας που έχει προκληθεί συνολικά στο ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι η αναζήτηση «λύσεων» που μόνο αποπροσανατολισμό και πικρόχολα σχόλια προκαλούν ανάμεσά μας.
Η πρωτοβουλία τους αυτή λήφθηκε ερήμην του συνδικαλιστικού μας κινήματος και εγείρει εύλογα ερωτηματικά, διότι παραβλέπει την πραγματικότητα, ήτοι το γράμμα και το πνεύμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποφαίνεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί σε αμετάκλητες αποφάσεις. Τέτοιου είδους κινήσεις μόνο παρελκυστικά λειτουργούν γι΄ αυτό και δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Καλούμε τους συγκεκριμένους βουλευτές, αλλά και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων, να ζητήσουν από την Κυβέρνηση την πλήρη συμμόρφωσή της στις αποφάσεις του ΣτΕ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.       
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης