Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Μέλους Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. για απόφαση ΣτΕ

Θεσσαλονίκη, 18-9-2014
Από: Αλέξανδρο Π.  ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ
Προς: 1.κ.Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 2. Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Θέμα: «Εφαρμογή απόφασης ΣτΕ »
Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Με έκπληξη διαβάσαμε  στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο πως 20 βουλευτές της  Κυβέρνησης  ζητούν με
κατάθεση πρότασης προς την Βουλή κ συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Οικονομικών να συμψηφιστούν τα χρηματικά ποσά που ΟΡΙΣΤΙΚΑ κ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ επιδίκασε υπέρ μας το ΣτΕ με  τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις μας προς το Ελληνικό Δημόσιο σε βάθος τουλάχιστον τριών ετών.
Η άνω πρόταση αποτελεί στην ουσία μία ‘’έμμεση΄΄ παραδοχή εκ μέρους Κυβερνώντων βουλευτών της πρόθεσης της Κυβέρνησης  πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ η απόφαση του ΣτΕ, όπως ΡΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Αντί οι άνω 20 βουλευτές να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την πλήρη συμμόρφωσή της με τον Νόμο, έμμεσα συμμετέχουν με την πρότασή τους στην άρνηση συμμόρφωσης της Κυβέρνησης με την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Θα ήθελα εδώ να σας αναφέρω πως τυχόν υιοθέτηση της άνω πρότασης από την Κυβέρνηση θα μας φέρει για μία ακόμη φορά αντιμέτωπους χωρίς δική μας υπαιτιότητα με την Κοινωνία, διότι δεν είναι δυνατόν όταν το Κράτος αρνείται να προβεί  σε ανάλογες κινήσεις συμψηφισμό χρεών-οφειλών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται(κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων εργασίας, απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης, ακόμα και φυλακίσεις),να το πράξει αυτό για εμάς. Άλλωστε ουδέποτε διατυπώθηκε ανάλογο αίτημα από την Ομοσπονδία μας.
Συνεπεία των όσων σας προαναφέρω πιστεύω πως η Ομοσπονδία  πρέπει να απαιτήσει ακόμα πιο δυναμικά το αυτονόητο, δηλαδή την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ.


Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.