Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Προτάσεις για την εκπαίδευση και τον κώδικα μεταθέσεων .

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2014 Αρ. Πρωτ : 314/2/32α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία, ως γνωστόν, παράλληλα με τις πυκνές της συνδικαλιστικές δράσεις, εν μέσω θέρους, στις 4 Αυγούστου 2014 πραγματοποίησε στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Ε.Α.Υ. Ροδόπης, την Ημερίδα με θέμα «Αστυνομική Ακαδημία, το «άρμα» για την αναγέννηση της Ελληνικής Αστυνομίας».
Οι σημαντικές τοποθετήσεις των προσκεκλημένων μας καθηγητών αποτελούν ένα στέρεο πεδίο περαιτέρω προβληματισμού για τον εμπλουτισμό των θέσεών μας στο φλέγον ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
Επειδή από την πλευρά του Υπουργείου παρατηρήθηκε η γνωστή «απόσυρση» του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την Αστυνομική Ακαδημία οφείλουμε εμείς τουλάχιστον να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας, αλλά αντιθέτως να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις θέσεις μας (σχετικό έγγραφό μας από 2 Ιουλίου 2014, Αρ. Πρωτ.: 314/2/32).
Προς τούτο, σας καλούμε να μελετήσετε το υλικό της Ημερίδας, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί σε ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα μας, και όσοι επιθυμείτε να υποβάλλετε τις προτάσεις σας, λαμβάνοντας υπόψη και το προαναφερόμενο σχέδιο π.δ., ούτως ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να διαμορφώσουμε τις θέσεις μας.
Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, το έντυπο με τις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές κατατέθηκαν στο 23ο Πανελλαδικό μας συνέδριο από την Επιτροπή Θεμάτων Κώδικα Μεταθέσεων, Πειθαρχικού Δικαίου και Χρόνου Εργασίας, με θέμα: Τροποποίηση-Βελτίωση υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου Π.Δ. 100/2003 "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ".
Εξυπακούεται ότι και σε αυτό το ζήτημα η διαβούλευση είναι ανοικτή για την υποβολή τυχόν συμπληρωματικών προτάσεων.
 
 
       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.       
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης