Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο συντάξιμος χρόνος προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη, με την καταβολή της προβλεπόμενης.........???

Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ.:131/2014
Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Κοιν.: Δ/νση Οικονομικών Α.Ε.Α. / Γραφείο Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων  (μέσω ΠΟΑΣΥ)
Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το αρθ.22 §4 του Ν.3865/2010 «Ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχει καταταγεί μέχρι την 31.12.1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από την 1.1.2015 και μετά προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη, με την καταβολή της προβλεπόμενης, από τις διατάξεις του άρθρου 59 του π.δ. 169/2007, εισφοράς για τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών συντάξιμης υπηρεσίας.»
Παρόλο που διανύουμε ήδη τον τέταρτο χρόνο από την ψήφιση του Νόμου, δεν έχει ακόμα δοθεί η ευκαιρία σε όσους συναδέλφους έχουν δικαίωμα και επιθυμούν να κάνουν χρήση της εν λόγω διάταξης, αφού δεν έχει κινηθεί η διαδικασία για την καταβολή της εισφοράς. Πολλά μέλη μας αναμένουν την εφαρμογή του Νόμου αυτού, αφού βρίσκονται σε οριακό σημείο για την συνταξιοδότησή τους.
Παρακαλούμε όπως θέσετε ερώτημα στην αρμόδια Υπηρεσία ώστε να αποσαφηνιστεί επιτέλους, εάν και πότε θα εφαρμοστεί ο Νόμος προς όφελος των συναδέλφων. Είναι δε, τουλάχιστον περιπαικτικό να ψηφίζονται Νόμοι από την Πολιτεία, οι οποίοι έχουν θετικό πρόσημο για τους πολίτες, αλλά «να μένουν στα χαρτιά» με την ανοχή μας και μην εφαρμόζονται ποτέ.