Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αύριο η τελική σύσκεψη για τις μίνι κρίσεις, την Παρασκευή για τη ΔΕΘ

Δημοσιευμένο:http://www.bloko.gr
Η αυριανή ημέρα είναι υψηλής κρισιμότητας για την ιεραρχία της αστυνομίας, καθώς σε ειδική σύσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr θα διεξαχθεί, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μίνι κρίσεις που θαδιαδεχτούν τη νέα αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της αστυνομίας.
Σ' αυτές, θα καθοριστούν οι νέοι επιθεωρητές νότιας και βόρειας Ελλάδας που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι οι αντιστράτηγοι Ηλίας Γεωργόπουλος και Μανώλης Κατριαδάκης αντίστοιχα, με το τελευταίο όμως να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς συγκρατεί ως αρμόδιος "επισπεύδων" τα πολύ σημαντικά θέματα του κλάδου αλλοδαπών, έχοντας ως αναπληρωτή βοηθό του στη συμπρωτεύουσα τον κ. Χόνδρο.
Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα παρθούν, θα κριθεί και το είδος- εύρος των μίνι κρίσεων σε ότι αφορά στις μετακινήσεις ανώτατων αξιωματικών, καθώς εάν τελικά θα είναι μετριοπαθείς θ' αποφασιστούν το πολύ ως 12 μετακινήσεις υποστράτηγων και ταξιάρχων, με τους περισσότερους εσωτερικά του υπουργείου, ενώ εάν είναι πιο διευρυμένης μορφής ακόμη και με αντικαταστάσεις, δεν αποκλείεται πλέον να υπάρξουν μέχρι και 25 αλλαγές.
Θυμίζουμε, πως ζητούμενο παραμένουν οι θέσεις που θα καλυφθούν με υποστράτηγους των γενικών στις περιφέρειρες Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα) και Στερεάς Ελλάδας (Λαμία).
Μέχρι την Πέμπτη πάντως θα έχει ανακοινωθεί η νέα μορφή της ηγεσίας, καθώς την Παρασκευή θα γίνει η διευρυμένη σύσκεψη για τη ΔΕΘ, οπότε ικανή και αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί το παζλ να έχει συμπληρωθεί και οι "παίχτες" να πάρουν θέση στην σκακιέρα.