Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

STOP στα Ψευτοδιλήματα των ΜΜΕ και τα Προσχήματα των Πολιτικών

Ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα που ισχύουν οι νόμοι και οι δημοκρατικοί θεσμοί εφαρμοζόμενοι από τη δικαιοσύνη. Η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους λήφθηκε στα πλαίσια των δικαιωμάτων που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης και η κάθε κοινωνική ομάδα να προσφεύγει στα δικαστήρια όταν αισθάνεται ότι αδικείται. Η δικαίωση των αστυνομικών όφειλε να εμπνεύσει και να δώσει έναυσμα και σε άλλες ομάδες να διεκδικήσουν όσα σε μια νύχτα τους περικόπηκαν
και όχι να γίνει πεδίο για αντιπαλότητες. Όπως κι εμείς θεσμικά μέσω των Σωματείων και της Ομοσπονδίας μας υποστηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν άλλες κοινωνικές ομάδες για επιβίωση, περιμένουμε το ίδιο από τους συμπολίτες μας.
Πριν όμως ακόμα εφαρμοστεί η απόφαση κι ενώ διαδίδονται σενάρια για τον τρόπο εφαρμογής της, κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης διαρρέουν ότι θα παραταθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αν οι ένστολοι επιμείνουν στις απαιτήσεις τους. Αυτό το σενάριο επιθυμεί απολύτως να σπείρει, για ακόμα μια φόρα, έριδες ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους πολίτες δημιουργώντας το ψευτοδίλημμα «οι αστυνομικοί ή οι πολίτες;». Εμείς θα απαντήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Όλοι οι αδικημένοι πρέπει να προσφύγουν και να δικαιωθούν.
Και θα ρωτήσουμε, γιατί τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση προβάλλουν αυτό το δίλημμα όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει μια ομάδα, και δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία του κράτους για έναν πολίτη που καλείται να πληρώσει ενώ δεν έχει χρήματα; Οι μόνοι πόροι της Κυβέρνησης είναι οι μισθοί και οι αποδοχές των πολιτών; Που είναι αυτή η αναμενόμενη ανάπτυξη;
Όλο αυτό είναι ένας πλάγιος τρόπος να αποτρέψουν κάθε ομάδα να ζητάει όσα άδικα της περικόπηκαν με το πρόσχημα ότι όσα επιστρέφονται σε κάποιους εργαζόμενους τα πληρώνουν κάποιοι άλλοι. Έτσι κανείς δεν πρέπει να αποζητάει την ευημερία του, και όλοι μας να εφησυχάσουμε στη σημερινή οικονομική κατάσταση γιατί η Κυβέρνηση αδυνατεί, και επιβαρύνει πάλι εμάς τους πολίτες.

Όσο ομάδες θα δικαιώνονται τόσο θα γίνεται προσπάθεια να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους. Ας αντισταθούμε και ας αφήσουμε την δημοκρατία να λειτουργήσει. Η πολιτεία πρέπει να δίνει λύσεις και αποτελεί παράδειγμα δικαιοσύνης.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης