Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δε θα επιτρέψουμε η Απόφαση ΣτΕ να γίνει κουρελόχαρτο!!

Θεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 112/2014
Η Κυβέρνηση παρά τις συντονισμένες προσπάθειές της να παραπλανήσει τους ενστόλους με προεκλογικές υποσχέσεις, χθες αποκάλυψε το αληθινό της πρόσωπο. Η αναίτια ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, αποτελεί εμπαιγμό στο πρόσωπο του κάθε Έλληνα Αστυνομικού μεμονωμένα. Οι κλειστές πόρτες και οι αστυνομικές δυνάμεις που υποδέχτηκαν χθες τους εκπροσώπους μας είναι οι κλειστές πόρτες της Κυβέρνησης στα πρόσωπα όλων των Αστυνομικών και των οικογενειών τους.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί προστατεύονται με αγώνες και συμμόρφωση στις Αποφάσεις της Δικαιοσύνης και όχι με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Γιατί η έδρα των δικαστών οφείλει να είναι πολύ ψηλότερα από κάθε άλλη, και να μην την επηρεάζει η ματαιοδοξία και η μεγαλοστομία των κυβερνώντων. Άλλωστε, η αλαζονεία είναι ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα και η νέμεσις θα έρθει από τους ίδιους τους Αστυνομικούς οι οποίοι κωφεύουν πλέον στα παπαγαλάκια της πολιτικής. Κάποτε η χώρα αυτή κυβερνούταν με υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες. Δυστυχώς όμως, σήμερα είμαστε σε δυσμενέστερη θέση αφού ακόμα και οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι ικανές να σταθούν εμπόδιο στην έπαρση των πολιτικών.      
Έχουμε εμπεδώσει ότι η μάχη που θα δώσουμε για την εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ θα είναι δύσκολη και ενδεχομένως να χρειαστούν κι άλλα δικαστήρια κατά αυτών που αυθαιρετούν. Στη μάχη αυτή όμως θα είμαστε ενωμένοι, γιατί ο Έλληνας Αστυνομικός δεν είναι δεδομένος και έχει ισχυρή μνήμη.
Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει τον ρόλο «του καλού, του κακού και του… άσχημου» σε κάποιους από την σύνθεσή της, εμείς δεν πιστεύουμε κανέναν. Κανείς δεν είναι εσαεί δεμένος στην «καρέκλα» που του έχει παραχωρηθεί προσωρινά από τον ελληνικό λαό, και όλοι συμμετέχουν στην εξαθλίωσή μας όποιο κι αν είναι το προσωπείο που φορούν.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να δώσει άμεσα λύση σ’ αυτό το «Θέατρο Σκιών» που παίζεται εις βάρος του αστυνομικού προσωπικού, και τους βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης να στηρίξουν έμπρακτα την εφαρμογή της Απόφασης ΣτΕ. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι στις επάλξεις για τις επόμενες δυναμικές κινήσεις μας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας. Όλοι μας οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι είμαστε μόνοι μας, και μόνο με συνεργασία και ενότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις. Όσο μένουμε θεατές και περιμένουμε από τους άλλους να λύσουν τα προβλήματά μας, θα είμαστε πάντα χαμένοι και απογοητευμένοι. Μόνη μας λύση είναι να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί μόνο έτσι θα ακουστούμε.  
 

Δύναμή μας, η φωνή μας!!!