Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σύσταση Επιτροπής για τις μεταθέσεις

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 301/3/10β
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
Κοιν.: 1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ 2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Επανειλημμένως με έγγραφά μας έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα βελτίωσης των διατάξεων των μεταθέσεων (Π.Δ. 100/2003), με γνώμονα πάντα τη δικαιότερη και αντικειμενικότερη λειτουργία του. Έχουμε ζητήσει δε για το λόγο αυτό και τη σύσταση υπηρεσιακής επιτροπής, στην οποία να συμμετάσχουμε και εμείς, για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Προτάσεις οι οποίες στο τελευταίο συνέδριο εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σύνολο των συνέδρων των Ενώσεων όλης της Ελλάδας και οι οποίες θεσμικά έχουν επιδοθεί και στο Υπουργείο και στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά και το νέο Νόμο (4249/2014 Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις), αλλά κυρίως με αφορμή και τις φετινές τακτικές μεταθέσεις, όπου για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι οι θέσεις καταλαμβάνονται μόνο από ειδικής κατηγορίας αστυνομικών (διαζευγμένοι, δικαστικοί συμπαραστάτες, ασθενείς, κ.λ.π.), και όχι από αυτούς τους συναδέλφους που υπομονετικά συγκεντρώνουν μόρια με τα αντικειμενικά κριτήρια, το αίτημά μας πρέπει να ικανοποιηθεί με την άμεση σύσταση της σχετικής επιτροπής.
Κύριε Υπουργέ,
Προσβλέπουμε στη θεσμική μας συμμετοχή σε μια διαδικασία που σέβεται και προάγει τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και σε αυτήν μας την προσπάθεια επιζητούμε και τη δική σας συμβολή.



       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.       
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης