Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ellas Sekurity.....!

Αγαπητοί συνάδερφοι/σες, χαίρεται.
Αναλαμβάνουμε φύλαξη σε οποιοδήποτε ιδιωτικό χώρο αμισθί και χωρίς να υπολογίζουμε το ανθρώπινο κόστος.
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι η διαφήμιση μιας εταιρείας φύλαξης. Δυστυχώς όμως αποτελεί την τραγική πραγματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναφερόμαστε στις διαταγές τις οποίες κληθήκαμε να εκτελέσουμε κατά τη διεξαγωγή του αγώνα τελικού
κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού.
Αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα, κλήθηκαν να μεταβούν στο ΟΑΚΑ προκειμένου να λάβουν μέτρα τάξης στον παραπάνω αγώνα, χωρίς καμία μέριμνα για τους συναδέρφους που εκτέλεσαν υπηρεσία επί ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26) ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ !!! Η έναρξη της υπηρεσίας ήταν 21.30' της 25-4-2014 και η λήξη 00.10' της 27-4-2014!
Ποιός άλλος εργαζόμενος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει εργασθεί επί 26 ώρες κάτω από αντιξοότατες συνθήκες χωρίς καμία διοικητική μέριμνα (νερό, σάντουιτς, ένας καφές κλπ) και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη υπηρεσία όπου έχει κληθεί να διαχειριστεί μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Μετά από τόσες ώρες εργασία, μια λάθος υπηρεσιακή ενέργεια ίσως να αποτελούσε το φυτίλι μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης επεισοδίων.
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιός ήταν ο ιθύνων νούς όλου αυτού του σχεδιασμού που περιείχε εγκληματική αδιαφορία για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για τις συνθήκες υγιεινής του αστυνομικού προσωπικού.
Δυστυχώς οι αγκαλιές και τα φιλιά μεταξύ των προέδρων των δύο Ανώνυμων Ποδοσφαιρικών Εταιριών δε μας πείθουν ούτε απαλύνουν την ταλαιπωρία των συναδέλφων που εργάστηκαν τόσες ώρες. Ήταν σκόπιμη η μετακίνηση τόσων χιλιάδων οπαδών; Πόσο κόστισε η όλη μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη;
Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που επιβάλλεται να απαντηθούν για να μην επαναληφθούν αυτές οι τραγικές καταστάσεις.

Αρχιφύλακας ΣΙΣΚΟΣ Γεώργιος

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.