Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Θα καταφέρει να αλλάξει «σελίδα» η Δ.Α.Ε.Θ.;

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά και από τις διαδοχικές συγκεντρώσεις προσωπικού των Υποδιευθύνσεων Αποκατάστασης Τάξης και Μέτρων Τάξης στις οποίες μας μίλησε και ζήτησε να μας ακούσει ο νέος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, θεωρούμε χρέος μας να γράψουμε δύο λόγια για ότι έχουμε διαπιστώσει προς ενημέρωσή σας.
Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της Δ.Α.Ε.Θ., όπως και της Γ.Α.Δ.Θ. γενικότερα, έχει υποστεί τρομακτικές πιέσεις ακροβατώντας στα όρια της υπομονής του και της ψυχικής του ισορροπίας. Οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, οι ανακλήσεις ρεπό, η έλλειψη προγραμματισμού των Υπηρεσιών, η επαναλαμβανόμενη, εκ του αποτελέσματος διαφαινόμενη, κατασπατάληση δυνάμεων είναι ορισμένα από τα θέματα που το προσωπικό με παράπονο διαπίστωνε συχνά.
Ωστόσο, από τις ως τώρα πράξεις αλλά και τις δηλώσεις που μας έκανε ο νέος Διευθυντής, διατίθεται να καταβάλλει τα μέγιστα ώστε να αλλάξει όλα όσα ταλαιπωρούν το προσωπικό της εν λόγω Διεύθυνσης πολλές φορές άδικα. Όσο αυτή η τακτική συνεχίζεται και εδραιώνεται στο μέλλον, θα έχει αντίστοιχα το προσωπικό στο πλάι του τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε ανθρώπινο.
Στις προαναφερθείσες συγκεντρώσεις προσωπικού, όπου συμμετείχαν οι διοικήσεις των αντίστοιχων υπηρεσιών Υ.Α.Τ. / Υ.ΜΕ.Τ. ήτοι οι Διοικητές, Αστυνόμοι καθώς και οι διμοιρίτες αλλά και εκπρόσωποι των μαχίμων αντρών των διμοιριών, τέθηκαν κάποιες βασικές σκέψεις και γραμμές αλλά έγινε και επέκταση και σε αναφορά-αναζήτηση λύσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα. Μεταξύ αυτών διατυπώθηκε από τον κ. Διευθυντή η πρόθεση για άμεση υλοποίηση εκπαιδεύσεων των διμοιριών και έγινε σαφές ότι οποιαδήποτε ολοκληρωμένη πρόταση για αλλαγή στο πρόγραμμα υπηρεσίας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του προσωπικού θα γίνει αποδεκτή.
Για το μεγάλο πρόβλημα των οφειλόμενων ρεπό, έγινε σαφές ότι η επίλυσή του είναι δύσκολη χωρίς την ενίσχυση των διμοιριών της Υ.ΜΕ.Τ. με ικανό αριθμό ανδρών. Σ' αυτό, βεβαίως, παίζει σημαντικό ρόλο και ο απαιτούμενος αριθμός διμοιριών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας για την λήψη των μέτρων τάξης.
Ως συνδικαλιστική παράταξη αναμένουμε να αλλάξει στην πράξη η καθημερινότητα των συναδέλφων της Δ.Α.Ε.Θ. και προς την κατεύθυνση αυτή θα είμαστε εμπράκτως δίπλα τους. 
Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης