Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί του Τ. Α. Λευκού Πύργου εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές.......

Την εξιχνίαση συνολικά τριών (3) περιπτώσεων ληστειών και δέκα (10) κλοπών, στην περιοχή του κέντρου, πέτυχαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της «Ληστείας κατά συναυτουργία» και
«Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος, από αρχές Ιανουαρίου του 2014 εως και τον Μάιο του 2014, δρώντας στην περιοχή του κέντρου και ενεργώντας κυρίως μόνος του διέπραξε τρεις ληστείες ως ακολούθως:

Την 05-01-2014 πρωινές ώρες, μαζί με συνεργό του, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν, από 17χρονο ημεδαπό, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
Βραδινές ώρες της 24-02-2014, αφαίρεσε από 20χρονο ημεδαπό με τη χρήση βίας, μικρό χρηματικό ποσό, ενώ αποπειράθηκε να του αφαιρέσει και ένα κινητό τηλέφωνο.
Πρώτες πρωινές ώρες της 10-04-2014, αφαίρεσε από 21χρονο ημεδαπό, με απειλές, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 18χρονος διέπραξε επιπλέον δέκα (10) κλοπές, κυρίως από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης αλλά και από κλινική της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και τσάντες που περιείχαν ως επί το πλείστον χρηματικά ποσά (άνω των 1.000 ευρώ συνολικά) και προσωπικά έγγραφα.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr