Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εναρμόνιση της Γ.Α.Δ.Θ. με την ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαί​α βάση

Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 37/2014
Προς: Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
         Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗ
Κοιν: 1) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης
             Υποστράτηγο κ. Τρύφων ΚΟΥΚΙΟ
         2) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
         3) Όλες τις Υπηρεσίες Ν. Θεσσαλονίκης
Κύριε Ταξίαρχε,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το τελευταίο χρονικό διάστημα εισακούγοντας τα παράπονα των χιλιάδων μελών της, επισκέφθηκε συντονισμένα Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. για τις οποίες καταγγέλθηκαν καταστρατηγήσεις των Π.Δ. και διαταγών που αφορούν τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, το Προεδρείο της Ένωσής μας τις τελευταίες ημέρες μετέβηκε στα Α.Τ.-Τ.Α. Αμπελοκήπων, Α.Τ. Σταυρούπολης και Α.Τ. Λαγκαδά. Κατά τις επισκέψεις μας, πέραν των άλλων νομίμων δικαιωμάτων των συναδέλφων που καθημερινά καταπατώνται, πιέσαμε ιδιαίτερα τους Διοικούντες στην εφαρμογή του Π.Δ. 173/2013, που αφορά την υποχρεωτική ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, δηλαδή ότι η Διοίκηση υποχρεούται, σύμφωνα με το Νόμο, κάθε Παρασκευή ώρα 14:00 να ανακοινώνει την υπηρεσία μέχρι και τη μεθεπόμενη Δευτέρα ώρα 06:00.  
Μετά την παρέμβασή μας, οι ανωτέρω Υπηρεσίες εναρμονίστηκαν πλήρως με το Νόμο, και ανακοίνωσαν την υπηρεσία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το γεγονός αυτό απέδειξε ότι όταν υπάρχει θέληση τα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους εύκολα μπορούν να επιλυθούν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί κατάκτηση, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα για το οποίο καθημερινά πρέπει να μαχόμαστε.
 
Κύριε Ταξίαρχε,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις της στις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., έχοντας ως κεντρικό άξονα την βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας των μελών της, και την προστασία αυτών από τυχόν αυθαιρεσίες των Διοικούντων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, παρακαλούμε όπως δώσετε τις δέουσες εντολές-οδηγίες στις υφιστάμενες Υπηρεσίες σας, για την πιστή εφαρμογή των Νόμων-κανονισμών, καθώς και την πιστή τήρηση των Π.Δ. 394/2001 και 173/2013, για την ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση και την προβλεπόμενη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων. Επίσης, παρακαλούμε όπως παρεμβαίνετε σε όποια παραβίαση εντοπίζετε προσωπικά ή σας καταγγέλλεται, καθώς είναι πλήρως ανάρμοστο να παραβιάζουν ατιμώρητοι τον Νόμο αυτοί που θεωρούνται θεματοφύλακες του.