Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης (Τι ισχύει έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ για τα μέλη μας;)

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:  6/2014    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      21  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Τι ισχύει έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ για τα μέλη μας;)
Το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η γνωστή Π.Ο.ΑΣ.Υ., έπειτα από τις άδικες-αντισυνταγματικές περικοπές που επέφερε το τελευταίο Μνημόνιο, ο Νόμος 4093/2012 (200 σελίδες νόμος σε 1 άρθρο), προσέφυγε δικαστικά στο Ανώτατο διοικητικό Δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των διατάξεων που αφορούσαν τις μειώσεις όλων σχεδόν των επιμέρους αποδοχών μας (Βασικός Μισθός-Χρονοεπίδομα, επιδόματα εξομάλυνσης, ειδικών συνθηκών, επιτελικής ευθύνης, ειδικής απασχόλησης και νυχτερινής εργασίας), εκτός  δηλαδή της ειδικής αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασίας, που είναι στάσιμη από το έτος 2001.
Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. έχει ως μέλη τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο ορίζονται και λειτουργούν ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων και οι οποίες έχουν ως μέλη τους, όλους εσάς, τους συναδέλφους κάθε βαθμού που είστε εγγεγραμμένοι στις οικίες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων που λειτουργούν στα όρια κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας, βάσει και του αρθ. 30Α του Νόμου 1264/1982, όπως ισχύει σήμερα. Έτσι η Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκπροσωπεί περίπου 40.000 Αστυνομικούς Υπαλλήλους μέσω των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Συμπερασματικά, όλα τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, δηλαδή όλοι εσείς οι εγγεγραμμένοι στις Ενώσεις, ως έμμεσα ενάγοντες μέσω της σχετικής προσφυγής της Ομοσπονδίας μας, της Π.Ο.ΑΣ.Υ., είστε οι κερδισμένοι που έχετε το έννομο συμφέρον, το οποίο υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Τέλος, καλούμε και υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ιδιαίτερα την Κυβέρνηση, ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εκτελούνται άμεσα και ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η αδικία σε βάρος 170.000 περίπου εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το βιοτικό επίπεδό μας έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο.
 
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
 
 
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121 THΛ 2310-525510 FAX 2310-539900
www.eayth. gr e-mail: eayth@yahoo.gr
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                                               6979972444