Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση για Γενικό Συμβούλιο την 5 και 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 200/2/97α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, οπλισμένο με τις πρόσφατες αποφάσεις του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, καλείται να συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και των αγκυλώσεων που εξακολουθούν να καθηλώνουν στο «χθες», τόσο τον αστυνομικό οργανισμό όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του.
Καλούμαστε όλοι να επιταχύνουμε το βηματισμό μας, καθώς ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα, αφενός μεν με την χώρα δέσμια στις μνημονιακές υποχρεώσεις και αφετέρου με την κοινωνία να στενάζει στο όνομα της σωτηρίας της.
Η αστυνομική οικογένεια συνθλίβεται κι αυτή μέσα σε αυτές τις συμπληγάδες και αναζητά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, προσβλέποντας στην αποτελεσματικότητα των συνδικαλιστικών μας πρωτοβουλιών και δράσεων. Το επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, ιδίως δε η θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή της Ομοσπονδίας μας ενάντια στις διατάξεις του 3ου μνημονίου για τις μισθολογικές μας άδικες περικοπές, η οποία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των συναδέλφων και κατέδειξε τη σημασία της συνεπούς συνδικαλιστικής μας δράσης σε μια περίοδο απαξίωσης των συνδικάτων και δη των εκπροσώπων τους.
Η Ομοσπονδία μας έχει χρέος να εντείνει τους αγώνες για να γίνουν πράξη τα οράματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική, με ένα ανθρώπινο ένστολο δυναμικό μη απαξιωμένο και επαγγελματικά άρτια εξοπλισμένο. Ήρθε πλέον η ώρα να καταστήσουμε σαφές ότι τα αιτήματά μας δεν επιδέχονται καμία άλλη αναβολή στο όνομα οιασδήποτε σκοπιμότητας.
Μάλιστα, μετά την κατάθεση χθες στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα υψώνοντας τείχος προστασίας- διασφάλισης των κατακτήσεών μας και της μη υπονόμευσης των προτάσεών μας.
Προς τούτο σας καλούμε στο πρώτο για το 2014 Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Αθήνα – Πανεπιστημίου 52): Ώρες εργασιών Γενικού Συμβουλίου:
  Την 05/02/2014: 18:30 έως 21:00 και την 06/02/2014: 09:00 έως 14:00.
  Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να καταθέσουν τις θέσεις τους εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, συνδικαλιστικών Φορέων, καθώς και η Πολιτική και Αστυνομική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Με το πέρας των εργασιών θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
 
 
 
 
       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης