Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Νεαπόλεως Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί που συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην περιοχή των Πεύκων

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 30-11-2013, στην περιοχή Πεύκων Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεαπόλεως, πέντε (5) αλλοδαποί, τρείς άντρες ηλικίας 26, 43 και 43 ετών και δύο γυναίκες 23 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, κλοπής και πλαστογραφίας.
Συγκεκριμένα, περιπολούντες αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, διενήργησαν έλεγχο σε
ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε κατηγορούμενοι, όπου διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του είναι κλεμμένες. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, και κατασχέθηκαν τρία ειδικά διαμορφωμένα μεταλλικά ελάσματα και μία τροποποιημένη μεταλλική κρεμάστρα, στα οποία είχαν δώσει σχήμα γάντζου, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν για τη διάπραξη κλοπών.
Επιπρόσθετα, κατά τον έλεγχο, ο 26χρονος άντρας, επέδειξε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου το οποίο αντιστοιχεί στις προαναφερόμενες κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και έχει εκδοθεί από άτομο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, πλην όμως έφερε στο πεδίο του ασφαλιζόμενου, την υπογραφή του 43χρονου συλληφθέντα.
Κατασχέθηκε από την κατοχή των κατηγορουμένων μικρό χρηματικό ποσό, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και το ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr