Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Το «έξυπνο» περιπολικό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης που δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής στους παραβάτες

Δημοσιευμένο:http://www.iefimerida.gr
Μπορεί οπτικά να μοιάζει πολύ με ένα κοινό περιπολικό, ωστόσο, οι δυνατότητές του αποδεικνύουν πως δύσκολα, πλέον, θα μπορεί ένας παραβάτης να ξεφύγει από τα χέρια των ένστολων.

Πρόκειται για το «έξυπνο περιπολικό» (Smart Car), το οποίο διαθέτει μία σειρά από νέες τεχνολογικές εφαρμογές και έχει αποτελέσει το αγαπημένο «όπλο» των αστυνομικών της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, το πρωτότυπο αυτό όχημα διαθέτει αισθητήρες υπερύθρων για την καταγραφή πινακίδων κυκλοφορίας και διευθύνσεων, ενώ είναι εξοπλισμένο και με κάμερες, αλλά και αισθητήρες αέρα (για την ανίχνευση μόλυνσης) που μεταδίδουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στην αστυνομία.
Το Smart Car βρίσκεται ήδη εδώ και έναν χρόνο στους δρόμους της Νέας Υόρκης και έχει βάση το 84ο αστυνομικό τμήμα στο Μπρούκλιν Χάιτς.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η όλη ιδέα προέκυψε λόγω της ανάγκης άμεσης σύνδεσης/ παραλληλισμού των στοιχείων που συλλέγονται στο πεδίο με ένα νέο σύστημα συγκέντρωσης και διαχείρισης δεδομένων, βίντεο και άλλων πληροφοριών, το οποίο ενημερώνει τις αρχές για περιστατικά που ενδεχομένως να απαιτούν την επέμβαση της αστυνομίας. Οι αισθητήρες του περιπολικού μπορούν να διαβάσουν τις πινακίδες ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια να τους ελέγξουν σε μια βάση δεδομένων για να διαπιστωθεί εάν το όχημα που τις φέρει έχει εμπλακεί σε έγκλημα ή εκκρεμούν παραβάσεις. Τα δεδομένα επί της παρούσης αποθηκεύονται επ'αόριστον, ωστόσο αυτό εκτιμάται ότι θα αλλάξει.
 
Περισσότερα:http://www.iefimerida.gr