Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Εργασίες 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 701/8/14ι
Ενώπιον των ιστορικών του ευθυνών βρέθηκε το 23ο ετήσιο τακτικό συνέδριο, το οποίο ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του με την κατάρτιση και ψήφιση του ψηφίσματος-πλαισίου αιτημάτων και θέσεων της Ομοσπονδίας μας.
Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών, στις οποίες συμμετείχαν 462 αντιπρόσωποι από τις 58 Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της Ομοσπονδίας, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της αγωνιστικής πορείας του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την απόκρουση των δυσμενών επιπτώσεων των μνημονίων, ενώ επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης του αγώνα μας με νέες - πιο αποτελεσματικές μορφές πίεσης προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, λαμβάνοντας υπόψη τις αναξιοποίητες σε μεγάλο βαθμό δυνάμεις της νέας γενιάς των αστυνομικών, στις πλάτες των οποίων πέφτουν και τα μεγαλύτερα βάρη των συνεπειών των κυβερνητικών αποφάσεων.
Αναδεικνύοντας τις παθογένειες του συνδικαλιστικού μας κινήματος και αναζητώντας εκ των ένδον ελπιδοφόρες λύσεις, προκρίνεται σκόπιμο να συσταθεί και να λειτουργήσει άμεσα ως αρωγός των προσπαθειών του Διοικητικού Συμβουλίου, πέραν των υπαρχουσών Ομάδων Εργασίας για τα θεσμικά, οικονομικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, και μια Ομάδα Εργασίας Νέας Γενιάς Αστυνομικών, με κυρίαρχο στόχο την προώθηση προς επίλυση ειδικότερων θεμάτων και προβλημάτων, όπως αυτά βιώνονται από τους νέους συναδέλφους μας, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δημιουργείται ένα ξεκομμένο και διαφορετικό από το υπόλοιπο, συνδικαλιστικό πλαίσιο δράσης. Η κατά περίπτωση ορμή και ενθουσιασμός των νέων συνέδρων, όπως διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, είναι επιτακτική ανάγκη να μεταλαμπαδευτούν σε όλα τα σωματεία και όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κόντρα στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια, που αποτελούν συνοδευτικά-παράγωγα στοιχεία της φτωχοποίησης και περιθωριοποίησής μας, δεδομένου ότι η αγωνιστική συμμετοχή και δράση σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας μας δεν έρχονται δια μαγείας.
  Τόσο ο διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν με συντριπτικά ποσοστά θετικών ψήφων, γεγονός που μας οπλίζει με δύναμη να εργαστούμε ακόμα πιο ενωτικά και πιο παραγωγικά, ώστε να πιέσουμε από καλύτερες θέσεις και με τα διαθέσιμα αγωνιστικά «αντισώματά» μας για την εξάλειψη των υπηρεσιακών προβλημάτων και τη στήριξη του συναδέλφου σε υπηρεσιακό, προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
  Σε αυτήν την κατεύθυνση έγινε δε έκκληση προς την Ηγεσία να σταθεί αρωγός και όχι διώκτης των προσπαθειών μας, θεωρώντας τον συνδικαλισμό των ενστόλων «αναγκαίο κακό»... Το ίδιο σαφές ήταν το μήνυμα του συνεδρίου και προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το αγαθό της ασφάλειας και την θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού με πνεύμα εθνικής συνεννόησης, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Μονομερείς ενέργειες εις βάρος των συμφερόντων του Έλληνα Αστυνομικού δεν θα περάσουν.
  Οι κόκκινες γραμμές για την αναχαίτιση των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην Ελληνική Αστυνομία και στον Έλληνα Αστυνομικό, καθορίζονται στο επισυναπτόμενο ψήφισμα αιτημάτων και θέσεων του 23ου συνεδρίου, ενώ ενδελεχής αποτίμηση των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν επίκαιρα ζητήματα από:
- τον Διευθυντή του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας «ΚΛΙΜΑΚΑ» κ. Κατσαδώρο Κυριάκο, με θέμα: Η πρόληψη των αυτοκτονιών και ο χειρισμός του φαινομένου εκ μέρους των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, σχετικό δε εγχειρίδιο διανεμήθηκε σε όλους τους συνέδρους.
- τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντινίδη Θεόδωρο, με θέμα: Επικινδυνότητα της εργασίας – Υγιεινή και Ασφάλεια
- την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αστυνομικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών κα Παπαϊωάννου Ζωή, με θέμα: Μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ.
- τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωστάρα Αλέξανδρο, με θέμα: Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και
- την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχο κα Ιωάννα Συνοδινού, με θέμα: Ασφαλιστικά Ταμεία.
  Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Λάσκαρης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Γεωργατζής, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Στύλιος, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χαρά Καφαντάρη, ο Υπεύθυνος Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργος Παπακωνσταντής, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσώτης, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Χρήστος Κασιμάτης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. κ. Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος Ι.Ρ.Α. κ. Ιωάννης Καραπατάκης.
  Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε λόγω απουσίας του στο εξωτερικό ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους το συνέδριό μας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» Ταξίαρχος πατήρ Ιωάννης Κοκκώνης, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Γιώργος Δριβάκος, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.ΕΤ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. κ. Νικόλαος Μαρούντας και ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας με τους συνεργάτες του.
 
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης
 
 
Δημοσιευμένο:http://poasy.gr