Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πως να εξοφλήσετε τα τέλη κυκλοφορίας τον Ιούνιο

Δημοσιευμένο:http://www.seleo.gr
Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014.
Σχεδόν όλες οι τράπεζες σας δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσετε τα τέλη κυκλοφορίας με την πιστωτική σας κάρτα και να τα αποπληρώσετε με άτοκες δόσεις. Δείτε τη διαδικασία και τις παγίδες που υπάρχουν.

Εφόσον έχετε πιστωτική κάρτα της τράπεζας που κάνει τη συγκεκριμένη προσφορά, το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείτε ένα κατάστημα, να ζητήσετε το σήμα τελών κυκλοφορίας και να δώσετε –αντί για μετρητά- την κάρτα σας προκειμένου η χρέωση να περάσει σε αυτήν.
Στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε –χωρίς τόκους- το σύνολο του ποσού μέχρι και τον Ιούνιο. Δηλαδή για ΙΧ 1600 κυβικών όπου το τέλος κυκλοφορίας είναι 265 ευρώ, αν πληρώσετε με την πιστωτική θα καταβάλλετε:
 
• 44,16 ευρώ με τον λογαριασμό που θα εκδοθεί τον Ιανουάριο
• 44,16 με τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου
• 44,16 με τον λογαριασμό του Μαρτίου
• 44,16 με τον λογαριασμό του Απριλίου
• 44,16 με τον λογαριασμό του Μαΐου
• 44,16 με τον λογαριασμό του Ιουνίου

Προσοχή σε δύο πράγματα:
1. Η προμήθεια του σήματος πρέπει να γίνει εγκαίρως. Αν παρέλθει η προθεσμία, οι τράπεζες δεν μπορούν να σας προμηθεύσουν καθόλου με το σήμα, πόσο μάλλον μέσα από τη διαδικασία των άτοκων δόσεων. Η προθεσμία εκπνέει στο τέλος του έτους και όσοι δεν προμηθευτούν εγκαίρως το αυτοκόλλητο, κινδυνεύουν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό προκειμένου να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.
2. Οι δόσεις είναι άτοκες όταν πληρώνονται στην ώρα τους. Αν η δόση δεν καταβληθεί εγκαίρως, τότε θα αρχίσετε να χρεώνεστε με το επιτόκιο της
 
fpress.gr
by Σ.Σ.