Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κατατακτήριες εξετάσεις αποφοίτων Σχολής Αστυφυλάκων

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 314/8/5

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
          κ. Κωνσταντίνο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Κύριε Υπουργέ,
Με την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/17-9-2013) τροποποιήθηκαν με το άρθρο 57 αυτού οι σχετικές διατάξεις του Ν. 3404/2005 (ΦΕΚ 260/17-10-2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 15, που ορίζει όλα τα σχετικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανωτάτων και Ανωτέρων, Υπερδιετούς – Διετούς Φοίτησης, Σχολών).
Ειδικότερα μέχρι και το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013, προβλεπόταν οι πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών, Υπερδιετούς και Διετούς Φοίτησης στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας, να μπορούν να συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις για τις Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με τις νέες διατάξεις που εισήγαγε ο ανωτέρω αναφερόμενος Νόμος, εφεξής μόνο οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ θα μπορούν να συμμετέχουν στις Κατατακτήριες Εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων, οι οποίοι εισάγονται σε αυτή με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σύμφωνα με το Ν. 2226/1994 (ΦΕΚ122/21-7-1994) και ανέρχονται πλέον των 20.000, δηλαδή σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, να αποκλείονται από την δυνατότητα εισαγωγής τους σε άλλες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής εξέλιξης είναι ότι όσοι αστυνομικοί επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να μορφωθούν σε κάθε Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, για την προσωπική τους πνευματική και ηθική αναβάθμιση και εξύψωση, χωρίς να διεκδικούν κάποια θέση εργασίας, αλλά και προς όφελος της ίδιας της Υπηρεσίας που θα μπορεί να έχει στη διάθεση της υψηλά καταρτισμένο και μορφωμένο προσωπικό για να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, να μην μπορούν να το πράξουν.
Κατόπιν αυτών και επειδή η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις Τμημάτων Πανεπιστημίου (ΑΕΙ και ΤΕΙ) του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους λήγει στις 15 ενεστώτος μηνός, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας ώστε να σας θέσουμε και διά ζώσης υπόψη όλα τα ανωτέρω προς εξεύρεση λύσης που να ρυθμίζει το ζήτημα, αίροντας την αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοί μας.
Ο κύριος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τα Πολιτικά Κόμματα που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τις από μέρους τους παρεμβάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου το συγκεκριμένο ζήτημα που απασχολεί έντονα του συναδέλφους μας, τύχει άμεσης και θετικής έκβασης.
 
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης,
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Πολιτικά Κόμματα
          4) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας,
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          6) Αστυνομικές Υπηρεσίες
 
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης
Δημοσιευμένο:http://poasy.gr