Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εργασίες-αποτελέσματα Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Διεξήχθη την Πέμπτη 28/11/2013 το Γενικό Συμβούλιο της  ΠΟΑΣΥ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με παρούσες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Ελλάδας και εκπροσώπων της Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας.
Σε γενικές Γραμμές τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα εξής: Αυτοδίκαιη Αργία, Ελλείψεις Προσωπικού, Ενισχύσεις των υπηρεσιών, Περικοπές, Μετακινήσεις, Εκτός έδρας, ανακοίνωση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, εγγραφή αστυνομικών σε ΤΕ, μετακινήσεις Δυνάμεων, αλλαγή υπηρεσίας, νυχτερινά που γίνονται χωρίς να πληρώνονται, ΤΕΑΠΑΣΑ, Δημοτικοί Αστυνομικοί, Κατατακτήριες εξετάσεις αστυνομικών, εξόφληση οδοιπορικών, Επικίνδυνο και ανθυγιεινό, Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, Δημιουργία Λεσχών, τρόπος που ψηφίζουν οι αστυνομικοί, εισαγωγή Αστυνομικών μόνο με πανελλήνιες εξετάσεις και όχι με άλλο τρόπο, και διάφορα άλλα θέματα.    
Οι Απαντήσεις σε ορισμένα θέματα από της φυσική ηγεσία που εκπροσωπούνταν από τους Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο και τον Επικεφαλής του Κλάδου  Οικονομικοτεχικών και Πληροφορικής του Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. ΛΑΣΚΑΡΗ Αναστάσιο, είναι οι ακόλουθες:
1) Δημοτικοί Αστυνομικοί: Θα έρθουν 1536 Δημοτικοί Αστυνομικοί οι οποίοι δεν θα καταλάβουν οργανικές θέσεις Αστυνομικών θα είναι προσωπικό ειδικής κατηγορίας δεν θα οπλοφορούν δεν θα ασκούν καθήκοντα Αστυνομικού δεν θα πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ονομασία τους δεν έχει ακόμη μελετηθεί.
2) Αναδιάρθρωση: Είναι στο τελικό στάδιο Μελέτης.  
3) Οδοιπορικά: Ήδη αρχίζουν και πληρώνονται και μέχρι το τέλος του Δεκέμβριου θα έχουν εξοφληθεί.
Εκτός έδρας: Από 160 χιλιόμετρα συζητείται να κατέβει στα 60 χιλιόμετρα και θα σταματήσουν να ζητούνται πίσω οι προκαταβολές.
4) ΤΕΑΠΑΣΑ: Περιμένουμε την απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας και σύντομα θα είναι γνωστός ο υπολογισμός για το ΕΦΑΠΑΞ.
5) Νυχτερινά: Θα βγει εγκύκλιος για να γίνεται ανάρτηση στην Υπηρεσία πόσων νυχτεριών έκανε ο κάθε Αστυνομικός και ότι ο Διοικητής να μοιράζει σωστά τις ώρες των νυχτεριών
6) Ανακοίνωση υπηρεσίας: Υπάρχει σχέδιο Π.Δ. για ανακοίνωση υπηρεσίας σε Εβδομαδιαία βάση.
7) Αυτοδίκαιη Αργία: Υπάρχει ερώτηση και περιμένουμε την απάντηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το τι μέλει γενέσθαι. 
   Συνάδελφοι, οι μέρες είναι πολύ δύσκολές για όλους μας, άλλά το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα και μαζί με αυτό και η Ένωσή μας, θα προσπαθήσει για την προστασία και τη διασφάλιση όλων μας.
 
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                            6979972444