Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας από τις κατατακτήριες εξετάσεις

Σαν Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι  ο λόγος του αποκλεισμού των (αποφοίτων  των Ανωτέρων Σχολών Υπερδιετούς ή Διετούς φοίτησης) Αστυνομικών υπαλλήλων από τις κατατακτήριες εξετάσεις.
Γιατί αποκλείονται οι Αστυνομικοί από το δικαίωμα της μόρφωσης;
Γιατί οι Αστυνομικοί πρέπει να  μείνουν στάσιμοι στην μόρφωση;
Γιατί στα καλά καθούμενα και ενώ μέχρι το  έτος 2012-2013 προβλεπόταν οι πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών, Υπερδιετούς και Διετούς Φοίτησης, να μπορούν να συμμετέχουν στις κατατάξεις για τις Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τώρα δεν μπορούν;
Σύμφωνα με το άρθρο 57 του ν. 4186/2013 Νόμο, οι απόφοιτοι των Ανωτέρων Σχολών (Υπερδιετούς ή Διετούς φοίτησης) αποκλείονται από όλες τις Κατατακτήριες Εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια, και από εδώ και στο εξής, μόνο οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις.
Υπάρχουν συνάδελφοι που πήραν άδεια για να   διαβάσουν, που πλήρωναν φροντιστήρια, καθόταν ολόκληρες μέρες και ώρες για να διαβάζουν και να δώσουν εξετάσεις σε αυτούς τους συναδέλφους τι απάντηση θα δώσετε;
 
Θέλουμε να γνωρίζεται ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους χιλιάδες συναδέλφους μας που έχασαν αυτό το δικαίωμα.
Θέλουμε επίσης να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που να αποκλείει τους συναδέλφους μας από τις κατατακτήριες εξετάσεις.
Θέλουμε να αλλάξει η νομοθεσία  και να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι που δικαιούνται  στις κατατακτήριες για όλα τα πανεπιστήμια.
Σαν Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι μαζί με την Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους κυβερνώντες να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο.
Δεν δεχόμαστε άλλο να μας αδικούν  έως εδώ δεν πάει άλλο.
 
Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης