Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Και αστυνομικοί ξηλώνουν τώρα τα τατουάζ»

Δημοσιευμένο:http://www.ethnos.gr
Κύμα... αποναζιστοποίσης διαπιστώνουν τώρα γιατροί και δερματολόγοι στην Ελλάδα αναφερόμενοι βεβαίως σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής που σπεύδουν να αφαιρέσουν τα νεοναζιστικά τατουάζ ύστερα από τις συλλήψεις και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
Υστερα από σχετικές αναφορές στον ελληνικό ηλεκτρονικό Τύπο, την τάση επιβεβαιώνει με σημερινό του ρεπορτάζ και η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Διαπιστώνοντας ότι οι σβάστικες και άλλα φασιστικά σύμβολα είχαν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα λόγω της ανόδου της Χρυσής Αυγής σε «τρίτη πολιτική δύναμη», το βρετανικό μέσο σημειώνει τώρα ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ό,τι επακολούθησε έκανε πολούς Ελληνες να ξανασκεφτούν την υποστήριξή τους προς την συγκεκριμένη οργάνωση.
«Εχω τώρα πελάτες που μου ζητάνε να καλύψω τα παλιά τους τατουάζ», δηλώνει ο Γιάννης Μπαρουξής, ένας από τους επαγγελματίες του χώρου.
Ανάλογη τάση διαπιστώνει ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς, ο οποίος αφαιρεί τα νεοναζιστικά σύμβολα με τη μέθοδο λέιζερ.
Περιγράφοντας τους συγκεκριμένους πελάτες λέει: «Πρόκειται συνήθως για παιδιά 20 έως 25 ετών. Τα τατουάζ τους έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο με τρία χρόνια».
Μπαρουξής και Τζερμιάς λένε επίσης ότι ανάμεσα στους πελάτες τους υπάρχουν και κάποια άτομα από την αστυνομία και το στρατό που τώρα φοβούνται ότι μπορεί να χαρακτηρισθούν ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής: »Είναι μια ένδειξη εθνικισμού, δεν θα έλεγα ότι είναι νεοναζί», αναφέρει ο Τζερμιάς που καταλήγει: «Μου ζητάνε να βγάλω τα αφαιρέσω τα νεοναζιστικά τατουάζ άμεσα, αλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. η διαδικασία απαιτεί χρόνο».