Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης Για προβλήματα Α.Τ. Επανομής και Μηχανιώνας

Το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη, σήμερα 21 Οκτωβρίου 2013 το πρωί, στο Α.Τ. Επανομής, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα των συναδέλφων. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι, δυστυχώς, το ανωτέρω Τμήμα δεν έχει όχημα υπηρεσιακό περιπολικό, για χρονικό διάστημα αρκετών μηνών. Αποτέλεσμα είναι να εξυπηρετείται από περιπολικό του Α.Τ. Θερμ/κού για τις διάφορες καθημερινές του ανάγκες και βέβαια, για ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Θερμ/κού, που βρίσκονται τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμοι Επανομής, Επιβατών και Μηχανιώνας) και τα
αντίστοιχα τρία (3) Α.Τ. Επανομής, Θερμ/κού και Μηχανιώνας, υπάρχει σε κάθε οχτάωρη βάρδια μόνο ένα (1) περιπολικό όχημα, το οποίο είναι αδύνατον να αστυνομεύσει, πραγματικά, όλη την τεράστια σε έκταση και οικισμούς περιοχή, η οποία έχει, εξάλλου, και αρκετά μεγάλο πληθυσμό, πάνω από 50.000 κατοίκους.
Επίσης, έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι και το Α.Τ. Μηχανιώνας δεν διαθέτει, και αυτό, όχημα υπηρεσιακό περιπολικό, αφού το ένα όχημα που διαθέτει έχει μετακινηθεί στο Α.Τ. Θερμ/κού, για να μπορέσει αυτό να έχει δικό του περιπολικό, αφού στο Α.Τ. Θερμ/κού βρίσκεται και η έδρα του Δήμου. Έτσι, το όχημα που βρίσκεται στο Α.Τ. Θερμ/κού, με πλήρωμα εκ περιτροπής και από τα ανωτέρω τρία (3) Α.Τ. καλύπτει, όσο μπορεί, όλη την περιοχή των τριών (3) Α.Τ., τα οποία, ειδικά τα Α.Τ. Επανομής και Μηχανιώνας, αδυνατούν να πραγματοποιήσουν και μία μεταγωγή ή έστω να αστυνομεύσουν και να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους τομείς τους.
 Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που βρίσκεται σε ποσοστά της τάξης του 30% της υπάρχουσας οργανικής δύναμης, η έλλειψη αστυνομικών ανακριτικών υπαλλήλων, η διάθεση αστυνομικών από αυτές τις Υπηρεσίες σε μέτρα τάξης στα δικαστήρια, σε αθλητικές εκδηλώσεις, και σε διάφορες άλλες υπηρεσιακές ενέργειες εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με το ότι η Επανομή απέχει 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, οι Επιβάτες (έδρα Α.Τ. Θερμ/κού) 20 χλμ. και η Μηχανιώνα 32 χλμ., α) δυσκολέυει οικονομικά και ψυχοσωματικά τους συναδέλφους που αναγκάζονται να μεταβαίνουν με δικά τους μεταφορικά μέσα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσεις και των μειώσεων των αποδοχών μας και β) οδηγεί στην καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 για το ωράριο εργασίας  του αστυνομικού προσωπικού, με την υπερεργασία σε σταθερή μόνιμη βάση.
 Πρέπει, άμεσα, να διατεθούν περιπολικά οχήματα στις Υπηρεσίες αυτές και υποχρεωτικά να απαλλαχτούν από τα μέτρα τάξης στη Θεσσαλονίκη. Ειδάλλως, τα Τμήματα αυτά θα είναι "διακοσμητικά'', παρά τις τεράστιες σε φιλότιμο προσπάθειες των συναδέλφων που ως επαγγελματίες και κατανοώντας την υψηλή αποστολή και το ρόλο της Αστυνομίας στην ασφάλεια των πολιτών, αγωνίζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αξιοπρέπεια.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326 Τ.Κ. 54121 
 THΛ 2310-525510 FAX 2310-539900
         www.eayth.gr      e-mail: eayth@yahoo.gr
 
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 198/2013                                                                                                
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013



Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                                            6979972444