Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τις Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων

Δημοσιευμένο:http://www.dimokratikiaristera.gr
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τις Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
«Συναντήθηκα σήμερα με τις ομοσπονδίες των αξιωματικών και των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας,  οι οποίες από θέση βαθειά δημοκρατική έθεσαν το ζήτημα ότι οι Έλληνες αστυνομικοί στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι δημοκρατικοί και επιτελούν τον καθήκον τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Υποστήριξα και υποστηρίζω ότι η όποια γενίκευση ή όποια ισοπέδωση για τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, προκειμένου  να τους κατατάξει αυτός ο ισοπεδωτισμός σε λογικές και σε επιλογές εκφασισμού και ναζισμού είναι λάθος. Η συντριπτική  πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών είναι βαθιά δημοκρατικοί πολίτες και ασκούν τα καθήκοντά τους με αυτοθυσία αλλά και από θέση νομιμότητας. Υπάρχουν αποστήματα αλλά αυτά τα αποστήματα πρέπει να σπάσουν, και αυτά τα αποστήματα δεν αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών.
Ο διαρκής εκδημοκρατισμός είναι αναγκαίος, όπως επίσης είναι αναγκαίο η λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας  να είναι κάτω από το διαρκές ενδιαφέρον αλλά και τη συνδρομή μιας μόνιμης διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής».
 Ερ: Πως κρίνετε την απόφαση να αφήσουν ελεύθερους τους τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής;
 Απ: H νομιμότητα είναι εκείνη που μπορεί να δίνει απάντηση σε πράξεις βίας, σε πράξεις εγκληματικές. Η νομιμότητα επιβάλει την πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης. Από ανεξάρτητη θέση αποφάσισαν ο εισαγγελέας και οι ανακριτές τη μη προφυλάκιση των συγκεκριμένων στελεχών, βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής. Το ότι κάποιος δεν προφυλακίζεται δεν σημαίνει εκ προοιμίου ότι είναι είτε αθώος είτε ένοχος.  Η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο, και προφανέστατα ανακριτές και εισαγγελέας έκριναν ότι αυτό το μέτρο δεν είναι αναγκαίο να επιβληθεί. Από εκεί και πέρα την τελική κρίση αν είναι αθώοι ή ένοχοι των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται είναι υπόθεση του δικαστηρίου. Είναι υπόθεση της ελληνικής δικαιοσύνης.