Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα γλιτώσουν ούτε οι Ελληνες Ολυμπιονίκες από τη διαθεσιμότητα

Δημοσιευμένο:http://www.iefimerida.gr
Τα χρονοδιαγράμματα για τη διαθεσιμότητα είναι πολύ πιεστικά και στην κυβέρνηση αναζητούν συνεχώς τους υπαλλήλους που θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δεξαμενή των 12.500. Σε αυτούς αναμένεται να μπουν και διακεκριμένοι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο λόγω των αθλητικών επιτυχιών τους.
Όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ στην κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι δεν προβλέπει εξαίρεση για τους πρωταθλητές. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς περίπου 900 αθλητές έχουν διοριστεί στο Δημόσιο λόγω των διακρίσεων τους όπως πρόβλεπε ο νόμος 2725/99. Μετά την πρόσφατη έκδοση της ΚΥΑ υπήρξε αναταραχή μεταξύ των εργαζομένων στο Δημόσιο πρώην και νυν αθλητών ενώ σήμερα υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο υπουργός τόνισε στους Έλληνες ολυμπιονίκες ότι στο παρόν κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο ενώ υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.