Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή για συνάντηση στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Προς Τα Πολιτικά Κόμματα:
1) Νέα Δημοκρατία 2) ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3) ΠΑΣΟΚ 4) Ανεξάρτητοι Έλληνες 5) Κ.Κ.Ε. 6) Δημοκρατική Αριστερά
Αξιότιμοι κύριοι,
Τις τελευταίες ημέρες, η αυτονόητη προσπάθεια της πολιτείας να ξεριζώσει από την ελληνική κοινωνία το καρκίνωμα της φασιστικής απειλής, τείνει να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Έλληνα Αστυνομικού, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά και έντονη ανησυχία σε όλους μας.
  Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, όμως, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει προ πολλού όχι μόνο καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά έχει υποβάλλει και προτάσεις για την αντιμετώπισή της, συναντώντας σε μεγάλο βαθμό τη σύμφωνη γνώμη τόσο των Πολιτικών Κομμάτων, όσο και της ελληνικής κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις επίμεμπτες συμπεριφορές, τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες και αδυναμίες επίσης έχουμε πολλές φορές εκφράσει τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας. Αποκορύφωμα όλων αυτών ο αγώνας μας για το αυτονόητο, για τη διακομματική συνεννόηση δηλαδή όσον αφορά στα ζητήματα της ασφάλειας και της λειτουργίας μιας Αστυνομίας στην υπηρεσία του πολίτη, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και αυστηρή προσήλωση στα ιδανικά και τις αρχές της Δημοκρατίας μας.
  Αξιότιμοι κύριοι,
  Επειδή είναι ανεπίτρεπτο να θυματοποιηθεί ο Έλληνας Αστυνομικός και να υπονομευθεί η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν μάλιστα καλείται να πρωτοστατήσει στη δίωξη της εγκληματικής δράσης που εκπορεύεται από το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα, σας παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου σας ενημερώσουμε πληρέστερα για την αγωνία που μας διακατέχει, και να σας παρακαλέσουμε να συμβάλλετε στην αποκατάσταση του κύρους των Ελλήνων Αστυνομικών.
  Ο Έλληνας Αστυνομικός πρέπει να αισθάνεται και να είναι ασφαλής στην καθημερινή του μάχη με το έγκλημα και όχι να στοχοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα μιας παθογένειας για την εμφάνιση και τη διόγκωση της οποίας οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.
 
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 605/10/17α