Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελληνική Αστυνομία ενίσχυσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσό που θα διέθετε για τη λειτουργία εκθεσιακού περιπτέρου στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, συναντήθηκε σήμερα (04.09.2013) το μεσημέρι στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση του εθελοντικού Οργανισμού με το ποσό, που θα διέθετε η Ελληνική Αστυνομία για τη λειτουργία εκθεσιακού περιπτέρου στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο, για δεύτερη συνεχή χρονιά δε θα λειτουργήσει, μετά από σχετική Απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.
Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμα ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου.
O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού», επισημαίνοντας τη σημασία της συνέχισης του έργου και των προσπαθειών του Οργανισμού, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά, ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«…. Το κορυφαίο μήνυμα, το οποίο εκπέμπει ο Φορέας σας, είναι ότι ο βαθμός κοινωνικής ευαισθησίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πρέπει να μεγιστοποιηθεί. Και αυτό πρέπει να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων. Πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε, γύρω από το θέμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Και δε χρειάζονται – απαραίτητα - χρήματα για να επιδείξεις αλληλεγγύη. Δεν εξαντλείται μόνο στον υλικό τομέα η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία έχουν μια διάσταση ηθικής τάξεως και είναι πολύ πιο σπουδαία, από το να προσφέρεις σε κάποιον υλικά πράγματα. Γι’ αυτό, πέρα από την οικονομική συμπαράσταση, θα έχετε τη διαρκή στήριξη και συμβολή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, στο σκοπό τον οποίο υπηρετείτε……
….Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες σας τις προσπάθειες. Διαθέτουμε αυτό το συμβολικό ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού, ω ς ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και αναγνώρισης προς το κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Θέλω να σημειώσω ότι το ποσό είναι μεν συμβολικό, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι από τη συνεισφορά των χιλιάδων αστυνομικών και δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό….»
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρωτοβουλία αυτή, δήλωσε:
«Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αρχηγείο, ο Αρχηγός, η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρουν στο Χαμόγελο Του Παιδιού ένα συμβολικό αλλά σημαντικό ποσό. Εμείς, που καθημερινά έχουμε να κάνουμε με παιδιά που βασανίζονται, παιδιά που βρίσκονται εκτεθειμένα, παιδιά που πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, γενικότερα παιδιά που είναι σε κίνδυνο, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα συνεχίσουμε να ξενυχτάμε μαζί σας, να νιώθουμε τις αγωνίες σας. Πρέπει να κρατήσουμε τους θεσμούς πάση θυσία ψηλά και πρέπει όλοι μας, εμείς οι εθελοντικοί οργανισμοί, το Χαμόγελο του Παιδιού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να κρατήσουμε την κοινωνία σε ένα καλύτερο επίπεδο. Σας ευχαριστούμε πολύ».
 
Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr