Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός για εκβίαση, πλαστογραφία, απειλή και αντιποίηση

Στην κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε πλαστές ταυτότητες διαφόρων κρατικών Υπηρεσιών
Συνελήφθη χθες 28-09-2013, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Εκβίαση, Πλαστογραφία, Απειλή και Αντιποίηση.
Συγκεκριμένα, 44χρονος υπάλληλος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στην περιοχή κέντρου πόλης, κατήγγειλε ότι, ο κατηγορούμενος, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μετέβη στο προαναφερόμενο κατάστημα και προσποιούμενος υπάλληλο του ΣΔΟΕ, επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα, διενήργησε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπίστωσε υποτιθέμενες παραβάσεις. Προκειμένου να μην επιβληθεί πρόστιμο, απαίτησε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ. Ο υπάλληλος αρνήθηκε να συνεργαστεί και απώθησε τον 19χρονο έξω από το κατάστημα.
Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος επέστρεψε ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό, ενώ συνελήφθη από κληθέντες αστυνομικούς. Κατά τον έλεγχό του, επέδειξε μία πλαστή στρατιωτική ταυτότητα, ενώ κατά τη μεταφορά του σε αστυνομικό κατάστημα, δήλωσε υπάλληλος της ΕΥΠ, επιδεικνύοντας πλαστό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη και απείλησε τους αστυνομικούς.
Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς (3) πλαστές στρατιωτικές ταυτότητες, μία (1) πλαστή ταυτότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μία (1) πλαστή ταυτότητα του ΣΔΟΕ, μία (1) πλαστή κάρτα απεριόριστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, ένα (1) πλαστό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κι ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr