Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σε αμφισβήτηση η Αυτοδίκαιη Αργία

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  
Πανελλαδικός συνδυασμός αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ
Απορίας άξια είναι η εφαρμογή της «αυτοδίκαιης αργίας» των δημοσίων λειτουργών, σύμφωνα με την παρ.  2 του αρ.  πρώτου του Ν. 4093/2012 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4111/2013 και αντικαταστάθηκε με το αρ. 103 του Ν. 3528/2007, και στους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. παρότι διέπονται από διαφορετικό πειθαρχικό δίκαιο, το οποίο διεξοδικά και με ειδική διάταξη ρυθμίζει το θέμα των ποινών.
Μέχρι σήμερα ουδέποτε είχε τεθεί ως θέμα η εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων και στους Αστυνομικούς, απεναντίας μετά και νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων, οι υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι Πολιτικοί Υπάλληλοι για να ακολουθούν τις σχετικές διατάξεις αλλά Στρατιωτικοί Υπάλληλοι. Συνεπώς, η εισαγωγή τροποποιήσεων στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής και σε υπαλλήλους του Κράτους για τους οποίους δεν υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη.
Η εφαρμογή της «αυτοδίκαιης αργίας» στους Αστυνομικούς είναι σε πλήρη αμφισβήτηση και οφείλει το Συνδικάτο να προσβάλλει τις αποφάσεις αυτές.
askapoasy@blogspot.com
Δημοσιευμένο:http://askapoasy.blogspot.gr