Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Αιματηρή συμπλοκή με τραυματία αστυνομικό στη Σαντορίνη

Δημοσιευμένο:http://www.ethnos.gr
Αιματηρή κατάληξη είχε η συμπλοκή στις 5.30 τα ξημερώματα, στα Φηρά της Σαντορίνης, μεταξύ δύο αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, με δύο ιδιώτες, ο ένας εκ των οποίων, ηλικίας 40 ετών, είναι από γνωστή οικογένεια, μέλη της οποίας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.
Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν οι δύο αστυνομικοί, 25 και 29 ετών, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί από την Θεσσαλονίκη στην Σαντορίνη για την τουριστική περίοδο και επέστρεφαν πεζή απο νυχτερινή διασκέδαση, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών. Εκεί τους προκάλεσαν δύο ιδιώτες, 40 και 39 ετών με τους οποίους σε πρώτη φάση, διαπληκτίστηκαν.
Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν υπήρξε κλιμάκωση με τον έναν ιδιώτη να χτυπά τον έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και μόνο τότε αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους. Όταν όμως ο 40χρονος άκουσε οτι είναι αστυνομικοί, «τράβηξε» πιστόλι και απείλησε ότι θα τους σκότωνε.
Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος αστυφύλακας και να διακομιστεί με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στο σημείο του επεισοδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες. Λίγο μετά το επεισόδιο συνελήφθη ο 39χρονος, ενώ ο 40χρονος αναζητείται. Και οι δύο οι οποίοι κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού.
Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας και οι δύο αστυνομικοί, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θήρας.