Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Άρση αδικίας διαθεσιμότητας

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Η εκπλήρωση της αστυνομικής αποστολής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν υφίσταται καθεστώς μεταχείρισης των αστυνομικών στελεχών ως απρόσωπων μονάδων απόρριψης, κατά το δοκούν, σε αυτών ευθυνών και όχι ως μελών που δικαιούνται να απολαμβάνουν την στήριξη ενός Οργανισμού, κατά τις διάχυτες δυσκολίες εφαρμογής του Νόμου. Ιδίως δε, όταν αυτές σχετίζονται με τη διαχρονική αδυναμία του πελατειακού κράτους να καταστήσει αυτόν αδιάπτωτο.
Η θέση στο ακραίο και επαχθές μέτρο της διαθεσιμότητας
της Υποδιοικητή του Α.Τ. Κασσανδρείας, σύμφωνα και με τα διαλαμβανόμενα στην επισυναπτόμενη υπ' αριθ. 200/11-27 από 05-08-2013 καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής είναι μια εξόφθαλμη περίπτωση κατάφορης αδικίας για τη συγκεκριμένη Αξιωματικό που τυγχάνει λόγω του ήθους και της υπηρεσιακής της επάρκειας του ενσυνείδητου σεβασμού και της εμπιστοσύνης του αστυνομικού προσωπικού αλλά και ενός πικρού μηνύματος προς αυτό ότι κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει για να εκτελέσει τα καθήκοντά του γιατί ό,τι και να κάνει, όταν η συγκυρία έλθει, αντιμέτωπος εν τέλει θα είναι με την ίδια του την Υπηρεσία. Και αυτό, γιατί έναντι του δικαίου και της αλήθειας υπερισχύουν καταστάσεις πέραν των δυνάμεων των συναδέλφων που καλούνται να εφαρμόσουν τον Νόμο και αφορούν το καθρέπτισμα μιας εικόνας, προς την απροσδιόριστη κοινή γνώμη που «διαπλάθουν» τα Μ.Μ.Ε. και όχι της αλήθειας και της ουσίας αυτού που πραγματικά συμβαίνει.
Η συγκεκριμένη Αξιωματικός εξάντλησε κάθε περιθώριο που είχε να εφαρμόσει το Νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενημερώνοντας για τις ενέργειές της και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους Προϊσταμένους της. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει;
Όταν ένας Οργανισμός δεν μπορεί να προστατεύσει τα στελέχη του και λειτουργεί κατά τους όρους και το «δίκαιο» των Μ.Μ.Ε. και το επικοινωνιακό πολιτικό προφίλ, υπόκειται σε βαθιά παθογένεια. Όσο συντομότερα γίνει αυτό αποδεκτό τόσο συντομότερα θα επέλθει και η εξυγίανση του προς όφελος όλης της κοινωνίας.
  Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ,
Δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι το μέτρο αυτό της διαθεσιμότητας προς την συγκεκριμένη Αξιωματικό ήταν λάθος. Παρακαλούμε για την άμεση άρση αυτής, αίτημα το οποίο επιβάλλεται για την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας, της απόδοσης του δικαίου και της ηθικής.
 
 

 
Προς : 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
               κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
           2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
               Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          4) Μ.Μ.Ε.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος            ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης