Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μπουτάρης: Να μεταφερθεί το Α.Τ. Λευκού Πύργου από την Αριστοτέλους στη ΔΕΘ

Δημοσιευμένο:http://www.thestival.gr
Υπέρ της μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου που βρίσκεται στον άξονα της Αριστοτέλους, στον χώρο της ΔΕΘ, τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Τη θέση αυτή εξέφρασε στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για τις αλλαγές που εισηγείται η διοίκηση για την αύξηση των αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αριστοτέλους. Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού
συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «Γίνεται να μεταφέρεις το Α.Τ. στην Αριστοτέλους και να το ονομάζεις Τμήμα Λευκού Πύργου; Εγώ έχω στείλει επιστολές κι έχω ζητήσει και να αλλάξει το όνομα και να μετακινηθεί το τμήμα. Μια λύση θα ήταν στο χώρο της Έκθεσης. Η ΔΕΘ έχει χώρο για πάρκινγκ και η αστυνομία θελει χώρο για αυτοκίνητα. Ας πάει στο 424» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.
Αναφερόμενος στην κατάληψη δημοσίου χώρου από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ του να δοθούν άδειες για καταστήματα και στον άξονα της Αριστοτέλους, πάνω από την οδό Τσιμισκή. «Το κομμάτι εκείνο είναι σήμερα σκοτεινό. Έχουν κλείσει καταστήματα, είναι η τράπεζα δίπλα και απέναντι το Αστυνομικό Τμήμα μπαμπούλας. Ίσως πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε κίνητρα στους επιχειρηματίες. Ίσως να εφαρμόσουμε ωράριο τουριστικής περιοχής στην Αριστοτέλους. Όλα αυτά θέλουν μελέτη και συζήτηση».