Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη του Προεδρείου της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης στον Έβρο

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 24 Αυγούστου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 160/2013
Το Προεδρείο - Διοίκηση της Ένωσης, λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αποσπασμένοι συνάδελφοι στον Έβρο, μετέβη έκτακτα στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει αυτοπροσώπως την κρατούσα κατάσταση που επικρατεί και να συναντηθεί με τους συναδέλφους. Ειδικότερα, στο ΚΕΠΥ Φυλακίου Ορεστιάδας  που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Α.Δ. Ορεστιάδας, θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Πράγματι έχουν δημιουργηθεί πολλά ζητήματα που εκθέτουν, από κάθε άποψη, τους συναδέλφους και την ίδια την Ελληνική Αστυνομία, με την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Κράτησης. Όλοι οι αποσπασμένοι Αστυνομικοί εκδηλώνουν καθημερινά τις αγωνίες τους για το που, τελικά, θα οδηγηθεί και θα καταλήξει αυτή η άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, έχουν προκύψει πολλά ερωτηματικά και ασάφειες, όσον αφορά το υπηρεσιακό καθεστώς που ισχύει με τα Κέντρα Κράτησης.

Συγκεκριμένα δεν υπάρχει το απαραίτητο νομικό - υπηρεσιακό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει απαραίτητα να ρυθμίζονται και να καθορίζονται οι αρμοδιότητες μεταξύ των Αστυνομικών και των πολιτικών υπαλλήλων, αλλά και να ορίζονται, με σαφήνεια, οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι σε κάθε περίπτωση. Το υφιστάμενο νομικό καθεστώς  και ιδιαίτερα οι οργανικοί νόμοι και κανονισμοί της ΕΛ.ΑΣ. (Ν. 1481/84, Ν. 2800/00, Π.Δ. 141/91, Π.Δ. 14/01 κ.α.), δεν προβλέπουν κάτι συγκεκριμένο για τα Κέντρα Κράτησης, τα οποία εξάλλου, δεν τα διοικεί Αξιωματικός της Αστυνομίας, αλλά πολιτικός υπάλληλος. Απαιτείται άμεσα να εκδοθεί ειδικό καθηκοντολόγιο.

Για όλα τα ανωτέρω η Ένωσή μας, ως Πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, θα προβεί σε έγγραφες καταγγελίες στην αρμόδια πολιτική και φυσική ηγεσία, αλλά και στις αρμόδιες Εισαγγελίες, προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη της.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΤΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΑΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΕΡΓΟ...

 

 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης
 
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Παδιώτης Δημήτριος            Παπαδάκης Θεόφιλος