Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Προτάσεις της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης σχετικά με το νέο μισθολόγιο

Προς:    ΠΟΑΣΥ
Κοινή.: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Σε απάντηση του με αριθ 500/1/22 απο 20 Ιουνίου  2013 εγγράφου σας , σας γνωρίζουμε οτι την 28 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε ανοικτό διοικητικό συμβούλιο παρουσία αντιπροσώπων και μελών της Ένωσης μας όπου συζητήθηκαν  διεξοδικά οι τρόποι αντίδρασης απέναντι στις νέες περικοπές του ν.4093/2013 καθώς και προτάσεις σας για νέο μισθολόγιο και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1.Να καταγγελθεί άμεσα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης
για την επιλογή του να μην συμμετέχουμε στην υπηρεσιακή επιτροπή που έχει συστήσει και επεξεργάζεται νέο μισθολόγιο στους ένστολους , ερήμην μας .

Παράλληλα οφείλουμε να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο για να μην υπάρξει πλέον καμία περικοπή στο ήδη πενιχρό εισόδημα  μας καθώς οι περικοπές μας έχουν εξαθλιώσει.

Προς τούτο σας καλούμε να προγραμματίσετε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση αλλά και την Ηγεσία του Υπουργείου μας τόσο για απαξίωση του συνδικάτου με την μη συμμετοχή μας στην επιτροπή αλλά και την ανακολουθία λόγων και έργων απέναντι στον κλάδο μας από τον κ. Πρωθυπουργό και τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης.

Προτείνουμε ακόμα η φετινή συγκέντρωση στην ΔΕΘ που θα πρέπει να προγραμματιστεί έγκαιρα , να λάβει άλλη μορφή τέτοια που θα στείλει σαφές μήνυμα στους Κυβερνώντες ότι δεν είμαστε δεδομένοι.

2.Πιστεύουμε ακόμα οτι πρέπει να διεκδικήσουμε ένα νέο μισθολόγιο που θα δίνει όραμα στους νέους αστυνομικούς και στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης στον Βασικό Μισθό της πλειοψηφίας των ποικίλων επιδομάτων, θα αναγνωρίζει εμπράκτως την εργασία μας ως επικίνδυνη με χορήγηση επιδόματος 150€ , θα αμοίβει την νυκτερινή εργασία στο ύψος των 3€ την ώρα και θα αμοίβει με επίδομα την υπερωριακή απασχόληση μας. Επι των προτεινόμενων σεναρίων εκτιμούμε ότι το πλέον πρόσφορο είναι το Β καθώς διασφαλίζει την αμοιβή ανάλογα με τον βαθμό εκπαίδευσης αλλά και κατοχυρώνει ότι η σχολή αστυφυλάκων είναι ισότιμη με ΤΕΙ, αφού συνδέει τον ΒΜ εισαγωγής με τον αντίστοιχο του δημόσιου τομέα. 

 

                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

 

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                             ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

              6976518061                                            6979972444